Gavepakke fra Newcastle! Nå er det håp

Newcastle knuste Leicester City på King Power Stadium. Det var akkurat det Liverpool trengte.

7. mai 2021 kl 22.52Arild Skjæveland

Liverpools håp om en topp fire-plassering har ikke sett bra ut siden de røde avga poeng både mot Leeds og Newcastle i sluttminuttene.

Siden den gang har Chelsea vunnet, og det har sett ut til at de røde vil avhengig av at Thomas Tuchel sitt formlag avgir poeng i minst to av sine fire siste kamper. Champions League-finalisten ser veldig bra ut – men møter Manchester City på bortebane lørdag kveld. Da kan City sikre ligamesterskapet, så forhåpentligvis vil det være god motivasjon!

Så… Hva med Leicester City? Fredag kveld tok de imot Newcastle United hjemme på King Power Stadium, og ble rett og slett knust! Steve Bruce sitt lag vant hele 4-2.

Joe Willoch, som utlignet fem minutter på overtid mot Liverpool, scoret det første målet. Så scoret Paul Dummett på en corner, før Callum Wilson scoret to ganger. Marc Albrighton reduserte ti minutter før slutt, før formspiller Kelechi Iheanacho scoret 4-2-målet tre minutter før slutt. Det ble heldigvis kampens siste scoring.

Jonny Evans skulle egentlig ha startet fredagens kamp, men måtte trekke seg like før på grunn av en skade i hælen. Han måtte se kampen fra tribunen, mens Christian Fuchs kom inn.

}

Tøffe kamper igjen

Leicester er fortsatt nummer tre på tabellen med 35 kamper spilt, og har 63 poeng. Det er hele ni poeng ned til Liverpool – men de røde har nå fått et lite håp om at det skal være mulig.

Jürgen Klopp sitt lag har to kamper til gode, hjemme mot Southampton lørdag kveld, og borte mot Manchester United torsdag kveld. Dersom de skulle vinne begge de kampene er luken kun på tre poeng. Leicesters målforskjell er 20 plussmål. Liverpool har per i dag 16 plussmål.

I sine tre siste kamper skal Leicester spille borte mot Manchester United, Chelsea i FA-cupfinale, Chelsea på bortebane i ligaen, før de avslutter med en hjemmekamp mot Tottenham. Et vanvittig tøft program.

Både Tottenham og West Ham er også for fullt med i kampen om topp fire-plassering. Dette må sies å ha vært en veldig oppmuntrende kveld for Liverpool, og en gavepakke vi ikke så komme!