Leicester vant på sluttenNå er det Chelsea som må jaktes

Det så lenge ut til at de røde skulle få en hjelpende hånd fra Roy Hodgson.

26. apr 2021 kl 22.52Arild Skjæveland

Det er lov å fortsatt være langsur på Kelechi Iheanacho etter at han brente en utrolig sjanse tre minutter før slutt mot gamleklubben på Etihad Stadium i mai 2019, da de røde jaktet ligagullet og kun trengte et poengtap for Manchester City for å ta tilbake føringen i ligagullkampen.

Nå gjør Iheanacho livet surt for Liverpool igjen, etter at Premier Leagues formspiller igjen var avgjørende med mål og målgivende da Leicester City snudde 0-1 til 2-1-seier mot Roy Hodgsons Crystal Palace mandag kveld.

For to serierunder siden slet Leicester med skader og utenomsportslige problemer, og det så ut til å være to Champions League-plasser igjen å spille for. Nå har Brendan Rodgers sitt lag vunnet to strake kamper, samtidig som Liverpool har avgitt poeng på slutten både mot Leeds og Newcastle.

Alt tyder på at Leicester denne gang vil klare det de bare nesten klarte forrige sesong – å kvalifisere seg til Champions League.

Chelsea må jaktes

Leicester har et veldig tøft kampprogram, og skal møte Manchester United, Chelsea og Tottenham i de tre siste serierundene. I tillegg skal de spille FA-cupfinale mot Chelsea 15. mai.

Med mandagens seier kan det likevel se ut som at mye er gjort i ligaen. Seieren tar Leicester opp til 62 poeng. De har åtte poeng ned til Liverpool med like mange kamper spilt, og 15 poeng igjen å spille om. Mye skal gå galt for Jamie Vardy og co dersom det ikke blir topp fire nå.

}

Det betyr at det ser ut til å være én plass igjen å spille for i de neste fem kampene. Det er fjerdeplassen, som i skrivende stund er Chelsea sin. De har en luke på tre poeng ned til West Ham, og fire poeng til Liverpool.

Chelsea har nå to semifinaler i Champions League mot Real Madrid igjen, og skal møte Manchester City, Arsenal og Leicester på sine fem siste kamper i ligaen, i tillegg til lokaloppgjør mot Fulham og bortekamp mot Aston Villa i siste runde.

Skal Liverpool ha håp om Champions League-spill til høsten, er de avhengig av at Thomas Tuchel sitt lag snubler.