Nå ser det lysere ut...Liverpool kan klatre forbi West Ham og opp på fjerdeplass

Perfekt resultat på St. James’ Park.

17. apr 2021 kl 15.33Arild Skjæveland

Med sju kamper igjen av årets sesong, håpet en at høytflyvende West Ham på et tidspunkt skulle snuble. Spesielt når de har noen av sine aller beste spillere, Michail Antonio, Aaron Cresswell og Declan Rice ute med skader.

At det skulle snuble allerede mot Newcastle på St. James’ Park på lørdag, var det kanskje ikke så mange som hadde våget å håpe på.

I en veldig underholdende kamp, hadde West Ham fem minutter i førsteomgangen der alt gikk galt. Allen Saint-Maximin var til tider ustoppelig før pause, og det var han som sto bak forarbeidet da Issa Diop scoret et selvmål som kunne minne om Djimi Traorés kjente selvmål fra FA-cupkampen mot Burnley i januar 2005.

Det skulle bli verre, for Craig Dawson fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter et håpløst taklingsforsøk før kontringen. Fem minutter senere lå 2-0 i nettet, etter at Lukasz Fabianski gjorde en sjelden tabbe og Joelinton scoret.

I andreomgangen, og spesielt etter at Saint-Maximin ble byttet ut, så det ut som det var Newcastle som spilte med 10 mann – og at West Ham kanskje spilte med 13-14. De presset på, og fikk både 2-1 og 2-2 ved Diop på heading og Jesse Lingard på straffespark. Åtte minutter senere fikk Liverpool hjelp fra en Arsenal-spiller, da Joe Willock steg til værs og headet inn seiersmålet.

Lingard, som har vært fantastisk på lån for West Ham, måtte ut med et problem med låret.

Strålende for Liverpool

Liverpool har sju kamper igjen av sesongen, og er nå tre poeng bak West Ham. Målforskjellen er bedre, så de røde vil klatre opp på en midlertidig fjerdeplass dersom de slår Leeds United på mandag.

Både Leicester og Chelsea spiller semifinale i FA-cupen denne helgen, og skal først i aksjon i midtuken.

Det er seks lag som er med i kampen om topp fire, og med unntak av Liverpool, skal flere av dem møtes og må avgi poeng. Dette var en opptur!

Leeds United - Liverpool spilles lørdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

}

Har du innspill til journalisten?
[email protected]