– Superligaen var ikke riktig, men det er ikke det nye Champions League-formatet heller

Klar tale fra Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

21. mai 2021 kl 22.37Einar Kvande

Jordan Henderson har latt seg intervjue av Rory Smith for The New York Times. I intervjuet gir Liverpool-kapteinen sin ærlige og usminkede mening om både The Super League og det nye Champions League-formatet. Han er ikke fan av noen av delene, for å si det mildt.

– Superligaen var ikke riktig, men det er ikke det nye Champions League-formatet heller. Ingen har brydd seg om spillernes helse. Jeg vet det kan være vanskelig å forstå at spillere klager når folk jobber fra ni til fem, men vi gir alt når vi spiller. Du er helt utslitt etter en kamp, og så har du ikke tid til å komme til hektene igjen. Det er uakseptabelt. Det er å be om skader, forklarer Liverpool-kapteinen.

Og skader vet Henderson alt om. I dag trente han sammen med sine lagkamerater igjen for første gang på tre måneder, etter en lyskeoperasjon i februar. Det kommer frem i saken til Smith at Henderson hadde et sår på låret etter lyskeoperasjonen som ikke grodde skikkelig. Frem til det begynte å gro var det lite Henderson kunne gjøre annet enn å skifte bandasjer og vente. Etter to måneder hadde imidlertid såret grodd fint, og da begynte Henderson føle seg bedre og sterkere.

Det var på denne tiden at Liverpool møtte Leeds like etter at superligaplanene hadde blitt offentliggjort.

Problemet for Henderson var at Liverpool-eierne, Fenway Sports Group, hadde en sentral rolle i superligaplanene. 

– Planene var uakseptable. At lag ikke kan rykke ned er ikke riktig. I Champions League må du i det minste gjøre deg fortjent til å være med.

Henderson følte likevel en viss lojalitet til FSG, samtidig som han fryktet at superligaen ville få supporterne til å ta avstand fra klubben.

– Eierne har gjort en god jobb. De har fått klubben til å vokse. De har spyttet inn penger. De har bygd et nytt treningssenter, og de hentet inn manageren, forklarer han. 

– Jeg fryktet at superligaen ville ødelegge klubbens rykte og alt vi hadde oppnådd. Alt vi hadde bygd frem til nå. Jeg ønsket ikke en splittelse mellom fansen og klubben.

Henderson og hans lagkamerater diskuterte hva de skulle gjøre, og som kaptein var det han som la ut meldingen som spillerne hadde blitt enige om først.

Mentalt krevende

I intervjuet forteller Henderson også om hvordan det var å ta over som kaptein etter Steven Gerrard.

– Jeg følte hele tiden at jeg var den retter personen til å ta over som kaptein etter ham. Men det påvirket meg trolig mer mentalt enn jeg forutså. Jeg tok ansvar for veldig mye. Jeg satte alltid laget først, men jeg tok på meg for mange oppgaver. Det kan påvirke ditt eget spill. Jürgen hjalp meg mye med den siden av saken. Han hjalp meg ved å ta litt av vekten bort fra skuldrene mine. Jeg føler at det ble enklere takket være hans hjelp.