Tror ikke Trent kommer med i EM-troppen

Om en ukes tid skal Gareth Southgate ta ut Englands EM-tropp.

17. mai 2021 kl 09.36Einar Kvande

Om en uke kommer Gareth Southgate til å ta ut 26-mannstroppen han vil ha med til EM. En av Englands-sjefens største bekymringer er skaden til Jordan Henderson, men velinformerte David Ornstein hos The Athletic forventer at Liverpool-kapteinen blir inkludert i troppen til tross for at han ennå ikke er fullt ut restituert etter lyskeoperasjonen han var gjennom i februar.

England-sjefen vil ha enda en uke på seg til å vurdere Hendersons skadesituasjon. Han kan ikke gjøre endringer på EM-troppen etter midnatt natt til 1. juni. Southgate akter å gi 30-åringen tiden frem til den fristen til å bevise at han kan spille Europamesterskapet.

England har treningskamper mot Østerrike den 2. juni og Romania fire dager senere, så Henderson får ikke testet seg i kamp før den tid.

Andre spillere som antagelig kommer med i troppen, som enten er skadet eller nylig er tilbake fra skader, er trioen Harry Maguire, Jack Grealish og Declan Rice. 

Fjerdemann i høyreback-køen

Ornstein tror at Southgates mest kontroversielle avgjørelse kommer til å bli at han utelater Trent Alexander-Arnold fra EM-Troppen. Athletic-journalisten spår at England-sjefen velger Chelseas Reece James isteden for Liverpool-backen. Han mener at Kyle Walker og Kieran Tripper er de to klare førstevalgene som høyreback-alternativer.

Alexander-Arnold har vært i kanonform de siste kampene, men Ornstein skriver at det likevel ikke er noen indikasjoner på at Liverpool-backen har tatt seg forbi noen av de tre andre i høyrebackene i Southgates planer.

Ornstein skriver at Southgate ønsker sidebacker som er sterke defensivt i tillegg til å besitte offensive kvaliteter, og England-sjefen skal være usikker på om Alexander-Arnold er sterk nok defensivt. Selv om døren ikke er stengt for 22-åringen, så virker det nå usannsylig at han får en plass i EM-troppen uten at noen av de tre andre blir skadet. 

Det faktum at størrelsen på EM-troppene er blitt økt fra 23 til 26 spillere kan gjøre at Liverpool-backen kommer med likevel, men Ornstein mener det er ganske tvilsomt.