– Det var ikke min avgjørelse

Jürgen Klopp forteller at det ikke var han som sendte Alisson Becker opp på corneren dypt på overtid på The Hawthorns.

17. mai 2021 kl 08.53Einar Kvande

En skulle tro at det var manager Jürgen Klopp som ga Alisson Becker ordre om å bli med opp på hjørnesparket på overtid av overtiden mot West Bromwich. Situasjonen som førte til at Liverpool-keeperen headet inn seiersmålet. Men det var det ikke.

– Nei, jeg så bare på corneren. Jeg vet ikke nøyaktig hvem som gjorde det. Jeg så Ali begynte å komme fremover. Det eneste jeg bidro med i forhold til scoringen var at jeg ikke ropte at han skulle bli værende i målet. Jeg lot ham bare løpe opp. I siste minuttet av kampen trenger vanligvis ingen be keeperen løpe opp i motstanderens felt når du må vinne kampen, og det måtte vi jo selvsagt, sa Jürgen Klopp til pressen etter matchen.

Alisson Becker selv avslørte etter kampen at det var keepertrener John Achterberg som hadde ropt at han skulle bli med opp på hjørnesparket.

Scoringen gikk på repeat i garderoben

– Han ble med opp, og hvilken scoring det var! Det var utrolig. Wow. Vi har sett scoringen i reprise 10 ganger i garderoben. Det var en helt utrolig scoring. Dersom Olivier Giroud scorer et mål som dette vil alle si at det er et mål i verdensklasse. Når Alisson gjør det, må vi si det samme.

Klopp forteller at Liverpool-keeperen er en svært godt likt herremann blant sine lagkamerter.

– Måten hans lagkamerater reagerte på i dag viser hvor godt de liker ham. Han er en vidunderlig, vidunderlig, vinduerlig, vidunderlig person og han er morsom, smart, omtenksom, og intens noen ganger. Han er bare en flott fyr, og dette kunne ikke ha skjedd med en bedre person. Det er så fint at han nå oppnår suksess etter alt han har vært gjennom. Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne.

Klopp fikk også spørsmål om Alisson scorer regelmessig på trening.

– Nei. Jeg sa til John Achterberg at når jeg nå går på pressekonferansen skal jeg si til alle at all treningen endelig betalte seg, for han gjør dette fire ganger i uken! Dessverre er ikke det sant. Dette må være noe som ligger i langtidshukommelsen hans fra da han var utespiller som guttunge. Jeg har aldri sett ham gjøre noe slikt.

– Jeg er ganske glad for at han ikke bruker hodet så ofte, men bruker hendene isteden. Dette var det perfekte øyeblikk, og det er helt greit for meg om han aldri gjør det igjen. Dette var det absolutt perfekte øyeblikk.