Regelendring kan åpne muligheter for van Dijk og Alexander-Arnold

UEFA åpner for større tropper i EM.

29. apr 2021 kl 00.03Arild Skjæveland

Det er ikke lenge til fredag 11. juni, når Tyrkia og Italia skal spille den første kampen av sommerens EM på Stadio Olimpico i Roma.

Trent Alexander-Arnold ble vraket av Gareth Southgate til Englands landslagstropp for VM-kvalifiseringskampene i mars. Det kom som en stor overraskelse da Southgate forklarte valget sitt, og mye tyder på at han rett og slett ikke kom til å finne plass til Liverpools strålende høyreback i sin EM-tropp. Han virker å foretrekke Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atletico Madrid) og Kyle Walker (Manchester City) i den posisjonen.

Nå kommer det en regelendring som kan åpne døren for Alexander-Arnold igjen.

Det italienske, nederlandske og belgiske fotballforbundet har drevet lobbyvirksomhet inn mot UEFA for å utvide EM-troppene fra 23 til 26 spillere. De engelske og tyske fotballforbundene kjempet på den andre siden, og ønsket at troppene skulle være låst på 23 – men det de som ønsker 26 ser ut til å vinne den kampen, rapporterer Daily Mail

23 må være utespillere

Southgate mener 23 spillere er nok for en turnering der det maks skal spilles sju kamper, men får det ikke som han vil. Nå må han heller ta ut tre spillere ekstra – noe som kan gi Alexander-Arnold muligheten.

Kun tre av de 26 uttatte spillerne vil kunne være målvakter, noe som betyr 23 plasser for utespillere. I tillegg vil kun 23 være i selve kamptroppen fra kamp til kamp, noe som betyr at landslagssjefene må «vrake» tre spillere for hver kamp og sette dem på tribunen, skriver Daily Mail.

En slik løsning kan også være bra for en spiller som Virgil van Dijk. Nederlenderen er landslagskaptein, men det er ikke sikkert at han vil bli klar i tide. Kan Frank de Boer ta ut 26 spillere, kan han likevel være med i tilfelle han skulle vise seg å bli spilleklar eller kan ha en innflytelse på en eller annen måte.