Liverpool-spillere i EM og Copa America: Fire Liverpool-spillere er finaleklare

Tre brasilianere var allerede finaleklare. Nå skal også Jordan Henderson spille finale til helgen.

I denne saken kan du se når kampene skal spilles, og saken oppdateres så snart kampene blir spilt. Du kan også se oversikten over hvordan de røde leverte i gruppespillet, og nederst i saken følger vi også med på brasilianernes Copa America-deltakelse.

ÅTTENDEDELSFINALENE

Lørdag 26.6

18:00 - Wales - Danmark 0-4 - Neco Williams ble byttet inn etter 40 minutter. Harry Wilson kom inn etter 60 minutter og ble utvist like før slutt. Les mer i egen sak.

21:00 - Italia - Østerrike 2-1 etter ekstraomganger.

Søndag 27.6

18:00 - Nederland - Tsjekkia 0-2 - Det siste Wijnaldum gjorde som Liverpool-spiller var å ryke ut av EM. 1. juli er han i PSG.

21:00 - Portugal - Belgia 0-1 - Diogo Jota spilte 70 minutter.

Mandag 28.6

18:00 - Spania - Kroatia 3-3 (5-3 etter ekstraomganger) - Thiago måtte starte på benken, og der ble han sittende selv om Luis Enrique gjorde seks (!) bytter i løpet av kampen.

21:00 - Sveits - Frankrike 3-3 (5-4 etter straffekonkurranse) – Xherdan Shaqiri spilte 73 minutter, og er klar for kvartfinale mot Spania på fredag. Se egen artikkel.

Tirsdag 29.6

18:00 - England - Tyskland 2-0 - Jordan Henderson kom inn i det 88. minutt da England slo sin gamle erkerival.

21:00 - Sverige - Ukraina 1-1 (1-2 etter ekstraomganger)

KVARTFINALENE

Fredag 2.7

18:00 - Spania - Sveits  1-1 (3-1 etter straffekonkurranse) - Kaptein Shaqiri scoret Sveits sitt mål før han ble byttet ut etter 80 minutter. Thiago kom inn etter 112 minutter, altså i andre ekstraomgang, for Spania.

21:00 - Belgia - Italia 1-2

Lørdag 3.7

18:00 - Tsjekkia - Danmark 1-2

21:00 - England - Ukraina 4-0 - Jordan Henderson kom inn i det 57. minutt, og scoret sitt første landslagsmål for England da han gjorde engelskmennenes fjerde mål seks minutter senere.

SEMIFINALENE

Tirsdag 6.7

21.00 - Italia - Spania 1-1 (4-2 etter straffesparkkonkurranse) - Thiago spilte andre ekstraomgang og scoret i straffekonken.

Onsdag 7.7

21.00 - Danmark - England 1-2 - Henderson kom inn fem minutter ut i første ekstraomgang og gjorde et meget godt innhopp.

FINALE

Søndag 11.7

21.00 - England - Italia (NRK)

Slik gikk det i gruppespillet

Slik leverte Liverpools representanter i gruppespillet.

ENGLAND

Jordan Henderson

Englands kamper:

• 13. juni kl. 15: England - Kroatia 1-0 - Henderson var ubenyttet reserve.
  • 18. juni kl. 21: England - Skottland 0-0 - Henderson var ubenyttet reserve.
  • 22. juni kl. 21: England - Tsjekkia 1-0 - Henderson spilte andre omgang.

England vant sin gruppe.

NEDERLAND

Gini Wijnaldum

Nederlands kamper:

• 13. juni kl. 21: Nederland - Ukraina 3-2 - Kaptein Wijnaldum spilte hele kampen og scoret 1-0-målet.
  • 17. juni kl. 21: Nederland - Østerrike 2-0 - Wijnaldum spilte hele kampen.
  • 21. juni kl. 18: Nederland - Nord-Makedonia 3-0 - Wijnaldum spilte hele kampen og scoret Nederlands to siste mål.

Nederland vant sin gruppe.

PORTUGAL

Diogo Jota

Portugals kamper:

• 15. juni kl. 18: Portugal - Ungarn 3-0 - Jota spilte 81 minutter.
  • 19. juni kl. 18: Portugal - Tyskland 2-4 - Jota spilte 82 minutter, hadde mål og målgivende. Les egen sak.
  • 23. juni kl. 21: Portugal - Frankrike 2-2 - Jota spilte hele kampen.

Portugal gikk videre som en av fire treere.

SKOTTLAND

Andy Robertson

Skottlands kamper:

• 14. juni kl. 15: Skottland - Tsjekkia 0-2 - Kaptein Robertson spilte hele kampen.
  • 18. juni kl. 21: Skottland - England 0-0 - Kaptein Robertson spilte hele kampen. Les egen sak.
  • 22. juni kl. 21: Skottland - Kroatia 1-3 - Kaptein Robertson spilte hele kampen.

Skottland havnet sist i sin gruppe og er ute av EM.

SPANIA

Thiago Alcantara

Spanias kamper:

• 14. juni kl. 21: Spania - Sverige 0-0 - Thiago kom inn etter 66 minutter.
  • 19. juni kl. 21: Spania - Polen 1-1 - Thiago var ubenyttet reserve.
  • 23. juni kl. 18: Spania - Slovakia 5-0 - Thiago kom inn etter 71 minutter og var involvert i forspillet til Spanias femte mål.

Spania ble nummer to i sin gruppe.

SVEITS

Xherdan Shaqiri

Sveits' kamper:

• 12. juni kl. 15: Sveits - Wales 1-1 - Shaqiri spilte 65 minutter og leverte målgivende pasning.
  • 16. juni kl. 21: Sveits - Italia 0-3 - Shaqiri spilte 76 minutter.
  • 20. juni kl. 18: Sveits - Tyrkia 3-1 - Shaqiri spilte 75 minutter, scoret to mål og ble banens beste. Les mer.

Sveits gikk videre som en av fire treere.

TYRKIA

Ozan Kabak

Tyrkias kamper:

• 11. juni kl. 21: Tyrkia - Italia 0-3 - Kabak var ubenyttet reserve.
  • 16. juni kl. 18: Tyrkia - Wales 0-2 - Kabak var ubenyttet reserve.
  • 20. juni kl. 18: Tyrkia - Sveits 1-3 - Kabak var ubenyttet reserve.

Tyrkia havnet sist i sin gruppe og er ute av EM.

WALES

Neco Williams

Harry Wilson

Wales' kamper:

• 12. juni kl. 15: Wales - Sveits 1-1 - Wilson og Williams var ubenyttede reserver.
  • 16. juni kl. 18: Wales - Tyrkia 2-0 - Wilson kom inn etter 85 minutter. Williams kom inn fire minutter på overtid.
  • 20. juni kl. 18: Wales - Italia 0-1 - Neco William startet, og spilte 86 minutter. Wilson spilte de siste 14 minuttene.

Wales ble nummer to i gruppen og gikk videre.

Copa America

Copa America arrangeres samtidig som EM, fra 13. juni til 11. juli. I utgangspunktet skulle turneringen spilles i Argentina og Colombia, men den ble flyttet til Brasil på grunn av smittesituasjonen. Sjelden har det vært mer dramatikk og usikkerhet rundt et mesterskap, men nå er det klart at det skal spilles. NENT har kjøpt rettighetene til mesterskapet, og vil sende alle de 28 kampene på Viaplay og V Sport-kanalene.

BRASIL

Roberto Firmino - pleier å være førstevalg på landslaget.

Fabinho - må kjempe med Casemiro om spilletid.

Alisson Becker - førstekeeper for Brasil.

Brasils kamper:

• 13. juni kl. 23: Brasil - Venezuela 3-0 - Alisson spilte hele kampen. Fabinho kom inn etter 86 minutter. Firmino var ubenyttet reserve.
  • 18. juni kl. 02: Brasil - Peru 4-0 - Fabinho spilte hele kampen. Firmino ble byttet inn etter 72 minutter. Alisson var ubenyttet reserve.
  • 24. juni kl. 02: Brasil - Colombia 2-1 - Firmino spilte andre omgang og scoret utlikningsmålet etter 78 minutter. Fabinho og Alisson var ubenyttede reserver.
  • 27. juni kl. 23: Brasil - Ecuador 1-1 - Alisson Becker og Fabinho spilte hele kampen, mens Roberto Firmino ble byttet ut etter 63 minutter.

KVARTFINALE

• 3. juli kl. 02: Brasil - Chile 1-0 - Roberto Firmino spilte første omgang.

SEMIFINALE

• 6. juli kl. 01: Brasil - Peru1-0 - Fabinho kom inn som innbytter i andre omgang.

FINALE

• 11. juli kl. 02: Brasil - Argentina (V Sport 1/Viaplay)

Disse er hjemme

Ganske mange Liverpool-spillere får av ulike årsaker litt mer fri enn sine lagkamerater denne sommeren. Her er spillerne som ikke er kalt opp til EM eller VM, og som er med når sesongoppkjøringen begynner 12. juli.

Divock Origi - vraket av Belgias landslagssjef Roberto Martinez.

Alex Oxlade-Chamberlain - har spilt for lite denne sesongen, og har ikke vært aktuell for landslaget.

Nat Phillips - aldri vært aktuell for det engelske landslaget.

Rhys Williams - kunne vært aktuell for U21-EM, men England er ute av mesterskapet.

Ben Davies - aldri vært aktuell for det engelske landslaget.

Curtis Jones - spilte for England U21 da U21-EMs gruppespill gikk av stabelen i vår, men de røk ut og er ikke med i sommerens sluttspill.

James Milner - har lagt opp på landslaget.

Joe Gomez - ikke aktuell grunnet skade.

Virgil van Dijk - EM kom for tidlig for den langtidsskadde midtstopperen.

Adrian - aldri vært aktuell for det spanske landslaget.

Caoimhin Kelleher - Irland kvalifiserte seg ikke til EM.

Kostas Tsimikas - Hellas kvalifiserte seg ikke til EM.

Joel Matip - har lagt opp som landslagsspiller for lenge siden og er dessuten skadet.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita representerer afrikanske landslag, og Afrikamesterskapet spilles i januar 2022. De får dermed fri i sommer, med mindre Egypt får viljen sin og tar med seg Salah til OL i Tokyo

Takumi Minamino - representer Japan, og de har ingen mesterskap i sommer. Han kan imidlertid bli kalt opp til OL-troppen.

Trent Alexander-Arnold - må være hjemme med skaden han pådro seg i privatlandskamp mot Østerrike.

Ibrahima Konate - nysigneringen var med i U21-EM i starten av juni.