Den evige reservekeeper har endelig fått sjansen til å vise hva han er god for

Tidligere Liverpool-spiller Danny Ward har virkelig imponert for Wales. Nå kan han endelig få sjansen som førstekeeper i Premier League.

26. jun 2021 kl 13.31Jens Bessesen

Danny Ward har allerede rukket å bli 28 år, og det er ni år siden han meldte overgang fra Wrexham til Liverpool for 100.000 pund. Siden den gang har det kun blitt to opptredener i Premier League for målvakten. 

Liverpool solgte ham til Leicester for 12,5 millioner pund for tre år siden, men han har aldri klart å danke ut Kasper Schmeichel fra førstelaget, til tross for at Brendan Rodgers har sagt at han har to førstekeepere fordi Ward regnes som for god for å sitte på benken i Premier League.

Interesse fra Wolves

I sommerens EM har den tidligere Liverpool-spilleren vist hva han er god for. Mot Sveits gjorde han en rekke viktige redninger. Mot Tyrkia holdt han nullen. Mot Italia ble det bare ett baklengs. Totalt har han bare måttet plukke to baller ut av nettet i løpet av EMs tre første kamper. Lørdag kveld venter muligheten til å ta seg til kvartfinale sammen med Wales-troppen, der Neco Williams og Harry Wilson er med.

Men kanskje enda viktigere for Ward er muligheten til å vise seg frem enda mer. I kveld får han sin 17. landskamp.

Og nå kan det bli en overgang som fører til at han endelig skal få være førstekeeper. Sist han fikk smake på fast førstelagsfotball for et klubblag var på lån i Huddersfield i 2016/17-sesongen. 

Nå skal Wolves være interessert i å kjøpe keeperen, etter at deres førstevalg Rui Patricio skal være på vei til Roma.

Signerte ny kontrakt

Ward trives tydeligvis godt i Leicester, for så sent som i år signerte han en ny kontrakt som varer helt frem til 2025. Kanskje venter han tålmodig på at Schmeichel, som i november fyller 35 år, skal bli innhentet av alderen. 

Selv om det ble ny kontrakt snakket Ward om frustrasjonen over manglende spilletid.

– Jeg har alltid sett på meg selv som en førstekeeper, men jeg har vært uheldig. Det har vært tøft mentalt å holde det gående hver dag, har han sagt ifølge Daily Mail.

– Samtidig kan jeg ikke klage fordi Kasper har vært en fantastisk spiller for Leicester, sier Ward.

Etter EM er han imidlertid klar til å ta en prat med klubben om fremtiden.

– Jeg er sikker på at det blir samtaler med de relevante personene, sier han.

Men først er det EM som gjelder. Kveldens kamp mellom Wales og Danmark har avspark klokken 18.