Kunne bare bruke venstrefoten. Så tok Ian Rush grep

Takket være «The Rushie Challenge» ble Harry Wilson langt mindre avhengig av sin sterke venstrefot.

26. jun 2021 kl 10.52Jens Bessesen

Harry Wilson håper lørdag kveld å skrive seg inn i historiebøkene ved å hjelpe Wales forbi Danmark og gå til kvartfinalen i EM. Wilson spiller ikke bare for sitt land, men også for sin egen fotballfremtid. Fredag kom nyheten om at Benfica og flere engelske klubber ønsker å kjøpe 24-åringen fra Liverpool. 

Wilson er mest kjent for å ha en dødelig venstrefot, noe vi blant annet har sett da han scoret et vakkert frispark mot Manchester United. Men høyrefoten er ikke så verst, den heller. Det kan kantspilleren takke sin landsmann og Liverpoool-legende Ian Rush for.

«The Rushie Challenge»

Rush var nemlig trener for Wilson både på Liverpool-akademiet og på Wales sitt U15-landslag. Da var målet å få Wilson til å bruke begge bein. Oppgaven var å stå med ryggen til mål og motta en pasning, før han snur seg og skyter på første touch. Spilleren visste ikke hvilken side pasningen ville komme på.

Wilson var så avhengig av venstrefoten at Rush tvang ham til å skyte og slå innlegg med høyre, for å lære unggutten å bruke begge føtter.

FØLGER MED: Ian Rush følger sine landsmenn tett gjennom EM.

FØLGER MED: Ian Rush følger sine landsmenn tett gjennom EM.

– Spillere er så vant til å bruke deres foretrukne fot, men sånn er ikke fotball, sier Rush til Daily Mail

– Og han klarte det, sier Rush og legger til at Wilson kalte øvelsen for «The Rushie Challenge». 

«The Welsh Brazilian»

Daily Mail skriver at Englands landslagsledelse hadde fått meg seg prestasjonene til stortalentet fra Wales. Sammen med det walisiske fotballforbundet jobbet Rush med å få Wilson til å holde seg til det walisiske landslaget i stedet for å representere England, som han også kunne valgt å gjøre. 

– Jeg visste at de hadde følere ute, og jeg visste at det var en risiko. I Liverpool var han så høyt vurdert at de kalte ham «The Welsh Brazilian», sier Rush og legger til at Wilson ikke trengte mer enn en telefonsamtale for å bli overbevist om å representere Wales.

Det har han neppe angret på. Lørdag kan EM-eventyret fortsette hvis de slår Danmark. For Wilson er det en sjanse til å bli helt - og til å bli mer attraktiv for mulige kjøpere i sommer.

– Ta vare på sjansen og ikke vær redd, er oppfordringen fra Ian Rush før kveldens kamp.

Kampstart er klokken 18.