Husker du hvem som var den siste Liverpool-spilleren som vant EM?

Vi må tilbake til 2012.

Pepe Reina var den siste Liverpool-spilleren som vant et Europamesterskap, da han gikk til topps med Spania etter seier over Italia i finalen i 2012.

Fire år tidligere hadde daværende Liverpool-spiller Fernando Torres scoret det eneste målet i finalen mot Tyskland.

Det første Europamesterskapet i fotball ble arrangert i 1960.

Totalt har 301 spillere blitt europemestere i fotball opp gjennom årene, og 13 av disse har vunnet to ganger. Fire av disse 13 har vært innom Liverpool, men bare en av dem, Reina, var Liverpool-spiller i begge mesterskapene.

England har aldri vunnet EM

Siden England eller ingen av de andre britiske nasjonene aldri har vunnet EM noen gang, måtte Liverpool vente lenge på å få sin første Europamester.

Danske Torben Piechnik var faktisk den første med Liverpool-tilknytning som ble Europamester, men 58-åringen spilte finale for Danmark noen få måneder før Graeme Souness plukket ham opp for Liverpool i september 1992, bare noen uker etter at Premier League hadde blitt dannet.

Markus Babbel og Christian Ziege er to andre som ble Europamestere før de ble Liverpool-spillere. De to spilte for Bayern München da Tyskland vant EM i England i 1996. Babbel ble hentet til Liverpool som Bosman-spiller av Gerrard Houllier i juni 2000, mens Ziege kom fra Middlesbrough 5,5 millioner pund samme sommer.

Nicolas Anelka var Real Madrid-spiller da han ble Europamester med Frankrike i 2000. Den franske urokråka ble hentet til Liverpool på lån av Houllier i januar 2002, og spilte for de røde ut den sesongen. Houllier ombestemte seg, og gjorde ikke overgangen permanent, slik han først hadde lovet.

Liverpool fikk sin første europamester i 2008

Vi må faktisk helt frem til 2008 før Liverpool fikk sin første Europamester, men da fikk de like godt fire i slengen. Fernando Torres scoret som nevnt vinnermålet i finalen mot Tyskland. I tillegg var Xabi Alonso, Pepe Reina og Alvaro Arbeloa med på mesterlaget.

Spania gjentok altså bedriften fire år senere, mot Italia, men da var Reina den eneste som fortsatt var Liverpool-spiller. Torres var Chelsea-spiller, mens Alonso og Arbeloa hadde gått til Real Madrid.

Det er med andre ord bare fire Liverpool-spillere som er blitt Europamestere i fotball, og alle er spanjoler.

Denne sommeren har seks til fortsatt muligheten. Georginio Wijnaldum vil dessverre ikke være Liverpool-spiller lenger den 11. juli, dagen finalen spilles på Wembley.