Hvorfor, Liverpool FC!? Hvorfor ga dere så lett slipp på denne utrolige spilleren?

Det er med skrekkblandet fryd jeg har sett Nederlands gruppespillkamper i EM. Gini Wijnaldum har holdt lekestue. Han er Nederlands ubestridte sjef i Virgil van Dijks skadefravær.

Jeg sitter fortsatt med en uggen følelse, nå som Georginio Wijnaldum ikke kommer til å være Liverpool-spiller lenger når vi vender kalenderen fra juni til jul. Det var tungt å se Gini ta avskjed med Liverpool etter den siste ligakampen mot Palace, og det har vært enda tyngre å se ham herje i EM.

Er dette virkelig en mann Liverpool ikke har bruk for neste sesong? Er dette virkelig en mann det var så vanskelig å bli enig med en ny kontrakt om?

Alle signaler fra spilleren selv tydet på at han ønsket å fortsette karrieren i Liverpool. Alle signaler fra Jürgen Klopp tydet på at han ønsket å beholde spilleren i sin stall i flere år til. Hva var det da som var så forbannet vanskelig med dette, Liverpool FC!?

Kunne ha spilt for Liverpool i fem år til

Jeg skjønner det rett og slett ikke. Ja, jeg forstår at Gini ønsket en lengre kontrakt enn Liverpool-ledelsen ville gi ham, men det får da være måte på prinsipprytteri når vi har med en spiller å gjøre som er så god, og i så god fysisk forfatning at han lett kunne ha bidratt med godt spill for Liverpool til i 5-6 år til.

For Portugal ser vi Cristiano Ronaldo herje i en alder av 36 år. Det er ingen grunn til å tro at ikke Georginio Wijnaldum vil være i like god fysisk form som ham om fem år.

Wijnaldums innsats så langt i EM har virkelig fått folk til å sperre øynene opp. Han har spilt samtlige minutter, vært toneangivende i alle kampene, og har scoret tre mål fra sin midtbaneposisjon. 

Jeg er imidlertid ikke overrasket. Jeg visste at Gini var så god som dette.

Akkurat som flere millioner andre røde vet det.

Derfor blir jeg trist og lei meg når jeg tenker på at jeg ikke får se Gini i helrødt mer. Jeg har en ekkel følelse av at Liverpool-ledelsen kommer til å angre bittert på avgjørelsen de tok, om å ikke gi Gini betingelser han kunne akseptere på Anfield.

DETTE HÅPET JEG Å SLIPPE: Avskjedsseansen på Anfield etter Palace-kampen var flott, men akk så trist.

DETTE HÅPET JEG Å SLIPPE: Avskjedsseansen på Anfield etter Palace-kampen var flott, men akk så trist.

Wijnaldums briljante teknikk, sterke kropp og evne til å skjerme ball har ofte blitt undervurdert på Anfield. Ofte har han kommet bedre til sin rett på landslaget enn på klubblaget, fordi han har fått en friere og mer offensiv rolle i oransje enn i rødt. Derfor scorer han så hyppig på landslaget, sammenlignet med klubblaget. Og derfor blir han lagt mer merke til under EM. Men at han har vært en svært viktig brikke i Klopps mannskap, offensive bidrag eller ei, er det ingen tvil om.

Wijnaldums tre mål, ett mot Ukraina og to mot Nord-Makedonia, tok totalen hans på landslaget til 25. Det er flere mål enn Marco van Basten, Ruud Gullit, Johan Neeskens og Dirk Kuyt. Tygg litt på den!

Tidenes mest undervurderte Liverpool-spiller?

Faktum er at bare 13 spillere i hele Nederlands landslagshistorie har scoret flere mål. Og her snakker vi altså en sentral midtbanespiller!

– Snakk om undervudert spiller. Jeg tror Gini er der oppe blant de mest undervurderte spillerne noen gang, sa den tidligere nederlandske landslagsspilleren Nigel de Jong nylig.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg klarer rett og slett ikke å komme på en mer undervurdert fotballspiller noen gang. I alle fall ikke i Liverpool-rødt.

Ingen spillere spilte flere kamper for Liverpool enn Wijnaldum forrige sesong. 51 i tallet. Han bar kapteinsbidet i den siste kampen sin for klubben han elsker. Seieren over Crystal Palace i mai. 

Gini sa så sent som i april at han var knust over å måtte forlate klubben hvor man aldri går alene.

Selv sitter jeg også knust tilbake.

Jeg frykter vi kommer til å angre bittert og lenge på at de som styrer pengesekken på Anfield ikke gjorde nok for å beholde en av verdens beste midtbanespillere. Selv om han aldri gjorde like mange mål for klubblaget som for landslaget. Gini stoppet på 22 mål på 237 kamper for Liverpool. Men mange av scoringene hans var viktige. Tre av dem kom i Champions League-semifinaler, og han scoret også mot Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea og Everton.

Slik jeg har forstått det ønsket Wijnaldum, som blir 31 år i november, fremtidig sikkerhet gjennom en langtidskontrakt med en betydelig lønnsøkning i forhold til avtalen han signerte da han ble hentet fra Newcastle i 2015. Liverpools tilbud skal ha vært lavere, og avhengig av antall kamper og resultater, og kontrakten skal kun ha vært på to år, med opsjon på et tredje år dersom visse prestasjonsmål ble innfridd.

Snart kommer sannheten for en dag

Jeg venter spent på at den hele og usminkede sannheten kommer for en dag. Det vil den gjøre så fort EM er over for Ginis del.

Jeg har en følelse av at vi må vente helt frem til etter 11.juli.

Da kan vi fort ha sett Gini, smile fra fra øre til øre som bare han kan, med EM-trofeet over hodet og en ny vinnermedalje om halsen.

Er det mulig å bli både glad og uvel på samme tid?

Tanken på at denne herlige fotballspilleren skal spille for Paris Saint-Germain kommende sesong gjør meg i alle fall regelrett kvalm.