Straffebommen har ikke skremt Hendo

Jordan Henderson mener at mediene laget en storm i et vannglass av hans straffebom mot Romania før EM.

25. jun 2021 kl 08.44Einar Kvande

Jordan Henderson tok ballen fra Everton-spissen Dominic Calvert-Lewin, som gjorde seg klar til å ta straffespark i Englands privatlandskamp mot Romania før EM. Liverpool-kapteinen så sitt snitt til å gjøre sitt aller første landslagsmål, men Romanias keeper var med på notene og reddet. Det skapte store overskrifter i britiske medier.

Calvert-Lewin var ikke fornøyd med at han ble fratatt ballen, og England-manager Gareth Southgate gjorde det også klart at det var 24-åringen som skulle ha tatt straffesparket.

– Jeg synes det ble en storm i et vannglass etter kampen, om jeg skal være ærlig, uttalte Henderson om saken under en pressekonferanse i går. 

– Internt var det ingenting å si om saken etterpå. Jeg var selvsagt skuffet over at jeg ikke scoret, men jeg var også skuffet på Doms vegne, for han kunne hatt et mål til for England.

– Men jeg synes det ble gjort for mye ut av saken. Det var ingen grunn til å dvele ved det, og snakke mer om det etterpå.

Henderson fikk sin første omgang med EM-fotball i Englands siste gruppespillkamp mot Tsjekkia, og som gruppevinner møter engelskmennene nå Tyskland i åttendedelsfinalen på tirsdag. 

I den forbindelse har mediene selvsagt trukket frem Englands tap på straffespark-konkurranse for tyskerne i EM i 1996.

England har faktisk vunnet sine to siste straffespark-konkurranser under Gareth Southgates ledelse, mot Colombia i VM i 2018 og mot Sveits i Nations League i 2019.

Bommet i Russland

Henderson bommet på sitt straffespark i Russland i 2018, men kvier seg ikke på å gjøre et nytt forsøk fra straffemerket om han blir bedt om det. 

– Manageren avgjør hvem som skal ta straffesparkene, og det avhenger av hvem som spiller og hvem som avlsutter kampen. Det er ikke noe jeg skal være med å avgjøre, men selvsagt tar jeg et straffespark om jeg blir spurt om det. 

– Vi trener på straffespark hele tiden, og spesielt under turneringer, så det er ikke noe nytt i så måte. Jeg er sikker på at vi kommer til å trene straffespark i dagene som kommer også. Slik er det alltid i turneringer. 

– I en straffespark-konkurranse handler det om å gjøre det samme som du ville ha gjort i en kamp. Du går frem, og gjør ditt rituale som du gjør i en kamp. Det du er vant til å gjøre når du tar et straffespark. Slik er det for hele laget. Vi har gjort det slik lenge. Ikke bare i turneringer.

– Vi forsøker å ta trening på straffespark seriøst. Det er viktig at du trener skikkelig på det, og gjennomgår hele prosessen. Du må klarne tankene. Du må vite hva du skal gjøre før du tar et straffespark.

– Jeg føler vi definitivt er blitt bedre på straffespark alle sammen de siste årene. Jeg vet dette blir en snakkis foran tirsdagens kamp. Mental styrke spiller en viktig rolle, og vi har mange spillere som er mentalt sterke.