Colombia har levert protest etter Firminos scoring

Skandaleavgjørelse under Copa America.

24. jun 2021 kl 23.12Einar Kvande

Brasil slo Colombia i Copa America natt til torsdag etter et vinnermål dypt på overtid. I ettertid har Colombia lagt inn en offisiell protest etter Roberto Firminos utligningsmål tidligere i kampen.

Liverpool-angriperen ble byttet inn foran andre omgang, og utlignet til 1-1 etter 78 minutter. Firmino løp inn bak Everton-forsvarer Yerry Mina og headet ballen forbi David Ospina og i mål.

Det er imidlertid en situasjon noen sekunder før Firmino satte ballen i mål som har satt sinnene i kok på colombiansk side. I Colombia-leiren mener man nemlig at scoriingen burde blitt annullert fordi en brasilianer skjøt ballen rett på dommer Nestor Pitania i angrepet som ledet til scoringen.

Dommeren tok fløyta til munnen, og virket klar til å stoppe spillet, før han ombestemte seg og lot Brasil legge inn, slik at Firmino scoret.

Dommertabbe

Reglene sier at dersom ballen treffer dommeren og deretter går direkte i mål eller fører til en endring i hvem som har ballen eller til et angrep, så skal kampen stoppes og startes igjen ved en dropping av ballen.

Dommeren lot imidlertid i dette tilfellet spillet gå videre, og sekunder senere scoret Brasil. De colombianske spillerne var rasende på dommeren etterpå, og protesterte heftig.

VAR så på situasjonen, men lot scoringen stå, noe som førte til at colombianerne reagerte med enda sterkere protester.

Brasil vant deretter kampen med en scoring 10 minutter på overtid.

Det colombianske fotballforbundet har nå lagt inn en offsiell protest, der de påpeker at ballen traff dommeren og deretter ledet til et lovende angrep for Brasil som endte i scoring. De påpeker også at VAR fortalte dommeren at pasningen fra den brasilianske spilleren ville ha gått til en colombiansk spiller om dommeren ikke hadde stått i veien. Colombianerne mener at regelverket ikke har blitt håndhevet korrekt, noe som påvirket resultatet i kampen.