Avis hevder Brasil-spillerne har bestemt seg for å nekte å spille Copa America

Liverpool-trio del av troppen som skal ha bestemt seg for å nekte å spille Copa America i Brasil.

4. jun 2021 kl 18.47Jens Bessesen

Journalist Fernando Kallas i avisen AS melder fredag at Brasils spillere, inkludert Roberto Firmino, Fabinho og Alisson Becker, vil nekte å spille Copa America i hjemlandet. Turneringen skulle opprinnelig ha blitt spilt i fjor, men ble i likhet med EM utsatt til i år. Da var planen å spille i Colombia og Argentina, men høye smittetall gjorde det umulig. 

Derfor ble turneringen flyttet til Brasil, men også der herjer koronaviruset fremdeles. Nesten en halv million brasilianere har mistet livet til viruset siden pandemiens start. 

Rasende spillere

Derfor skal Brasils spillere nå ha gjort det klart at de ikke kommer til å spille i Copa America. De skal også ha tatt kontakt med de andre søramerikanske landslagene for å få dem med på boikotten. 

Spillerne ble opprørt da de gjennom pressen fant ut at Copa America skulle spilles i Brasil, melder AS. De er svært opprørt over oppførselen til både forbundet og landslagsledelsen, og mener turneringen ikke er viktigere enn menneskeliv - spesielt ettersom det vil være fjerde utgave av turneringen på seks år. 

Brasils fotballpresident Rogerio Caboclo skal ha sett på muligheten for å avvikle Copa America i hjemlandet som en politisk seier når landet er i skjør forfatning, men oppførselen skal virkelig ha satt sinnene i kok hos Brasil-spillerne. 

Spesielt kaptein Casemiro, som etter sigende ble nektet å møte pressen torsdag kveld. Det bekreftet mer eller mindre landslagssjef Tite på sin pressekonferanse. Ifølge AS har spillere som Sergio Agüero og Luis Suarez allerede uttrykt sin skepsis til turneringen. 

Skal starte snart

Det er bare ni dager til første kamp i turneringen er satt opp. Brasil, som har den nevnte Liverpool-trioen i troppen, skal møte Venezuela søndag 13. juni klokken 23 norsk tid. 

I natt skal Brasil møte Ecuador i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Nå spørs det om kampen og turneringen i det hele tatt blir noe av. 

Fotball-EM skal samtidig avholdes i elleve forskjellige europeiske land.