Firmino med scoring da Brasil avgjorde ti minutter på overtid

Overtidsdrama da Brasil sikret gruppeseieren i Copa America.

24. jun 2021 kl 08.24Jens Bessesen

Brasil lå fra før godt an til å sikre gruppeseieren etter å ha slått Venezuela 3-0 og Peru 4-0 i de to første kampene. Natt til onsdag ble gruppeseieren bekreftet etter en dramatisk kamp mot Colombia.

For første gang dette mesterskapet startet Brasil uten Liverpool-spillere. I mål fikk Weverton sjansen etter at Alisson og Ederson hadde fått en kamp hver så langt. Også Fabinho og Roberto Firmino startet på benken.

Scoring

Hjemmelaget fikk seg en kalddusj etter bare ti minutter da Luis Diaz scoret for Colombia.

Deretter dominerte Brasil kampen fullstendig. De hadde 69 prosent av ballinnehavet, og vant skuddstatistikken 15-3. Til slutt skulle de også få uttelling, og det var gjennom en Liverpool-spiss.

Landslagstrener Tite hadde nemlig bestemt seg for å bytte inn Roberto Firmino for Everton Ribeiro i pausen. Det betalte seg en drøy halvtime senere. Etter 78 minutter stanget Firmino inn utlikningsmålet. Se målet nederst i saken.

Deretter så det ut til at Colombia skulle få med seg ett poeng. Men hele ti minutter på overtid avgjorde Casemiro kampen, da han headet inn en corner fra Neymar. Dermed står Brasil med full pott og gruppeseier.

Veien videre

Hvem de møter i kvartfinalen er fremdeles ikke klart. Det gjenstår én kamp i gruppespillet, mot Ecuador.

Uansett er det klart at de tre Liverpool-spillerne i Brasil-troppen ikke kan ta ferie med det første. Brasil er storfavoritter til å vinne turneringen, og finalen spilles natt til søndag 11. juli.

Liverpool-spillerne møtes for å sette i gang sesongoppkjøringen 12. juli, så det vil uansett gå en god stund før brasilianerne slutter seg til oppkjøringen.