Smitteutbrudd skaper mer trøbbel for kaosmesterskapet

Copa America skal etter planen starte søndag. Men så langt har ikke mye gått etter planen.

12. jun 2021 kl 23.00Jens Bessesen

Kaosmesterskapet Copa America fortsetter å få utfordringer i fleisen. Nå melder Tariq Panja i The New York Times at det er et stort koronautbrudd i leiren til Venezuela kvelden før de møter Brasil til åpningskamp i turneringen.

13 medlemmer av Venezuela-delegasjonen skal ha testet postivt for Covid-19, og de har vært nødt til å hasteinnkalle 14 nye spillere til troppen. Ifølge Panja måtte imidlertid en av spillerne snu fordi han ikke hadde gyldig pass. 

Også Bolivia skal slite med koronautbrudd - fire spillere skal ha testet positivt foran deres kamp mot Paraguay på tirsdag. Likevel skal turneringen avholdes, og tre Liverpool-spillere er i Brasil-troppen til søndagens åpningskamp. Den starter klokken 23 norsk tid og vises på V Sport 1 og Viaplay. 

Ble flyttet

Dette er bare en ny smell for en turnering som ikke lar seg arrangere knirkefritt.

I slutten av mai kom den overraskende meldingen om at Copa America skulle flyttes.

Opprinnelig skulle turneringen bli spilt i Argentina og Colombia i fjor sommer, med to vertsnasjoner for første gang i sin 105 år lange historie. Både Qatar og Australia skulle delta, men ble nødt å trekke seg.

Mesterskapet ble flyttet til i år, men 20. mai trakk Colombia seg, og 10 dager etter ville heller ikke Argentina arrangere, på grunn av stigende smittetall. Bare 13 dager før åpningskampen, ble det klart at det var Brasil som var vertsnasjon.

Brasil arrangerte også turneringen i 2019, og gikk helt til topps.

Ingen boikott likevel

I helgen ble det rapportert at det var opprør i den brasilianske landslagstroppen, og at spillerne ønsket å boikotte mesterskapet, men etter hvert bestemte de seg likevel for å spille.

Brasils kamper:

Søndag 13. juni kl. 23.00: Brasil - Venezuela, Viaplay og V Sport 1
Fredag 18. juni kl. 02.00: Brasil - Peru, Viaplay og V Sport 1
Torsdag 24. juni kl. 02.00: Brasil - Colombia, Viaplay og V Sport 1
Søndag 27. juni kl. 23.00: Brasil - Ecuador, Viaplay og V Sport 1