Elleve spillere Liverpool-supportere kan følge ekstra med på i EM

Flere av spillerne Liverpool har blitt linket til er i aksjon i sommerens EM.

Det er kanskje ikke flust av Liverpool-stjerner som kommer til å dominere sommerens europamesterskap, men det er likevel mye spennende å følge med på for oss med røde briller. Overgangsvinduet åpnet nylig, og ryktebørsen går som vanlig varm med spekulasjoner om hvem som skal komme inn portene på Anfield i løpet av sommeren. 

Vi har allerede gitt dere oversikten over hvilke Liverpool-spillere som er med og når de skal spille. Her kommer elleve mer eller mindre aktuelle spillere du kan følge ekstra med på i sommerens EM - i tillegg til noen tidligere røde som også kommer til å sette sitt preg på mesterskapet. 

Florian Neuhaus, Tyskland

Posisjon: Sentral midtbane

Alder: 24

Klubb: Borussia Mönchengladbach

Det heteste overgangsryktet for øyeblikket. Flere pålitelige kilder melder at interessen fra Liverpool er sterk og at det allerede har vært kontakt mellom klubbene. Den målfarlige midtbanemannen fikk ikke spille første kamp, og han får kanskje ikke så mange minutter på banen i løpet av mesterskapet. En eventuell overgang kommer ikke til å skje før landet hans er ferdig med sluttspillet. 

Kamper i EM: Tyskland - Frankrike 0-1, Tyskland - Portugal 4-2, Tyskland - Ungarn (23.6 21:00).

Jamal Musiala, Tyskland

Posisjon: Kant/offensiv midtbane

Alder: 18

Klubb: Bayern München

Stortalent som tilbrakte sine ungdomsår i Chelsea, før turen gikk til Bayern München. Fikk spille mye for de tyske mesterne forrige sesong og ble belønnet med en plass i EM-troppen til landslaget. Ble såvidt linket til Liverpool i vinter, men det er vel heller usannsynlig at det skal skje noe konkret på den fronten. Uansett en spennende spiller å følge.

Kamper i EM: Tyskland - Frankrike 0-1, Tyskland - Portugal 4-2, Tyskland - Ungarn (23.6 21:00).

Youri Tielemans, Belgia

Posisjon: Sentral midtbane

Alder: 24

Klubb: Leicester

Har imponert stort i Premier League denne sesongen og avgjorde FA-cupfinalen for Leicester med en fantastisk scoring. Det virker som Liverpool er en av mange klubber som er interessert, men prislappen kan føre til at det er Neuhaus som nå er førstevalget. 

Kamper i EM: Belgia - Russland 3-0, Belgia - Danmark 2-1, Belgia - Finland (21.6 21:00). 

Donyell Malen, Nederland

Posisjon: Kant/spiss

Alder: 22

Klubb: PSV

Unggutt som pøser inn mål i nederlandsk fotball og som regnes som et stort talet. Så sent som i helgen ble han sammenliknet med Mohamed Salah i en artikkel i The Athletic. Skal prøve å skyte Nederland langt i et mesterskap syv år etter at de sist var med.

Kamper i EM: Nederland - Ukraina 3-2, Nederland - Østerrike 2-0, Nederland - Nord-Makedonia (21.6 18:00). 

Nico Elvedi, Sveits

Posisjon: Midtstopper

Alder: 24

Klubb: Borussia Mönchengladbach

Klubbkamerat med Neuhaus og fast på det sveitsiske landslaget. Har blitt linket til Liverpool tidligere. Nå har de røde sikret seg Konate, men kanskje Elvedi kan være en mann å følge med på til neste gang en midtstopper skal inn. 

Kamper i EM: Sveits - Wales 1-1, Sveits - Italia 0-3, Sveits - Tyrkia 3-1.

MIDTSTOPPER: Nico Elvedi i aksjon for Sveits mot Wales.

MIDTSTOPPER: Nico Elvedi i aksjon for Sveits mot Wales.

Denis Zakaria, Sveits

Posisjon: Sentral midtbane

Alder: 24

Klubb: Borussia Mönchengladbach

Spiller på midtbanen sammen med Neuhaus og foran Elvedi på klubblaget. Defensiv midtbanespiller som har blitt linket til mange klubber, inkludert Liverpool. Ikke fått spille mye så langt i mesterskapet.

Kamper i EM: Sveits - Wales 1-1, Sveits - Italia 0-3, Sveits - Tyrkia 3-1.

Duje Caleta-Car, Kroatia

Posisjon: Midtstopper

Alder: 24

Klubb: Marseille

Vi vet at Dejan Lovrens landslagskamerat var meget nære å signere for Liverpool i januarvinduet. Blir neppe noe av etter Konate-overgangen, men i likhet med Elvedi en mann å følge med på med tanke på en mulig fremtidig overgang. 

Kamper i EM: Kroatia - England 0-1, Kroatia - Tsjekkia 1-1, Kroatia - Skottland (22.6 21:00). 

Jadon Sancho, England

Posisjon: Kant

Alder: 21

Klubb: Borussia Dortmund

For andre sommer på rad er Manchester United desperate etter å sikre seg stjernespilleren fra Borussia Dortmund, og mye tyder på at han havner på Old Trafford denne sommeren. Han har blitt linket til Liverpool også, og selv om Jürgen Klopp har kjølt ned de ryktene tidligere, kan det ikke avskrives helt. 

Kamper i EM: England - Kroatia 1-0, England - Skottland 0-0, England - Tsjekkia (22.6 21:00). 

Jules Koundé, Frankrike

Posisjon: Midtstopper

Alder: 22

Klubb: Sevilla

Som de andre midtstopperne i denne saken er det neppe aktuelt denne sommeren, men Koundé blir sett på som et av verdens største stoppertalenter, og han kan bli aktuell dersom han ikke finner seg en ny klubb denne sommeren. 

Kamper i EM: Frankrike - Tyskland 1-0, Frankrike - Ungarn 1-1, Frankrike - Portugal (23.6 21:00). 

Kylian Mbappé, Frankrike

Posisjon: Kant/spiss

Alder: 22

Klubb: PSG

En spiller det er umulig ikke å følge ekstra med på. Har bare ett år igjen av kontrakten med PSG, og det er to klubber han linkes mest til - Real Madrid og Liverpool. Overgangssum og lønnskrav gjør det nok dessverre meget usannsynlig. Men det er lov å håpe.

Kamper i EM: Frankrike - Tyskland 1-0, Frankrike - Ungarn 1-1, Frankrike - Portugal (23.6 21:00). 

Jonas Wind, Danmark

Posisjon: Spiss

Alder: 22

Klubb: FC København

Prismessig er han nok langt mer overkommelig enn Mbappé, men nivåmessig selvfølgelig noen hakk under. Har ikke blitt linket til Liverpool, men blitt analysert som en spiller som kan passe godt inn i Jürgen Klopps system. En spennende spiller på et spennende dansk lag. 

Kamper i EM: Danmark - Finland 0-1, Danmark - Belgia 1-2, Danmark - Russland (21.6 21:00). 

Tidligere røde

Mesterskapet er også en anledning til å se hvordan det går med noen tidligere Liverpool-spillere. 

For Belgia kommer nok både Simon Mignolet og Christian Benteke til å spille relativt perifere roller. Dejan Lovren var skadet da Kroatia møtte England, der de tidligere Liverpool-spillerne Conor Coady og Raheem Sterling er i troppen.

I den tyske troppen finner vi én tidligere Liverpool-spiller - Emre Can, mens Adam Bogdan nok må finne seg i å være bak Peter Gulacsi i keeperkøen til Ungarn. 

En annen tidligere Liverpool-keeper finner vi hos Wales, nemlig Danny Ward. På midtbanen til Wales spiller Joe Allen

I løpet av mesterskapet vil Gini Wijnaldum og trolig også Ozan Kabak skifte status fra nåværende til tidligere Liverpool-spillere.