Flere journalister tett på klubben melder nå om sterk interesse for Neuhaus

Florian Neuhaus seiler opp som Liverpools neste overgangsmål.

12. jun 2021 kl 12.02Jens Bessesen

De siste dagene har nyheter som forteller om Liverpool-interesse for Florian Neuhaus tiltatt i styrke. Fredag var journalist David Lynch en av dem som meldte at LFC er interessert i å hente midtbanespilleren fra Borussia Mönchengladbach. 

Nå melder også David Maddock i Mirror og Andy Hunter i The Guardian om det samme. 

«De røde viser sterk interesse, og ifølge rapporter i Tyskland har det blitt satt i gang innledende kontakt med Borussia Mönchengladbach», skriver Maddock.

Opptatt med EM

24-åringen har imponert stort denne sesongen, og har blant annet scoret åtte mål og levert åtte målgivende pasninger for klubblaget. For øyeblikket er han med Tyskland-troppen til EM. Det er ventet at han får spilletid når tyskerne skal ut i tøffe kamper mot Frankrike, Portugal og Ungarn. 

Maddock skriver at det ikke kommer til å bli noe konkret snakk om overgang før Tyskland er ferdig med EM. 

Hunter i The Guardian skriver at det ikke nødvendigvis kommer til å bli kjøpt en midtbanespiller i sommer, fordi Jürgen Klopp ønsker å gi Curtis Jones enda mer spilletid. Men skulle det komme inn en erstatter for Gini Wijnaldum, som er klar for PSG, seiler Neuhaus opp som førstevalget. 

Spørsmålet er om Neuhaus fremdeles har en utkjøpsklausul på 34,3 millioner pund. David Lynch skrev fredag at denne er utløpt, mens Hunter melder at den fremdeles er aktiv. Neuhaus har tre år igjen av kontrakten med Gladbach.

Åpen for utlandet

Nylig snakket 24-åringen om fremtiden i et intervju med tyske Sport 1. Det er en kjent sak at også Bayern München ønsker å hente den målfarlige midtbanespilleren. 

– Jeg er en person som våger. Jeg kunne sett for meg å spille i utlandet og jeg må ikke nødvendigvis gå til Bayern München, sa han ifølge Mirror.

– Men jeg må ikke nødvendigvis dra heller, fordi jeg føler meg veldig hjemme i Borussia Mönchengladbach, sa han.

Liverpool har allerede svidd av 36 milloner pund på midtstopper Ibrahima Konate fra RB Leipzig, og det er ventet at de må selge spillere før flere kan komme inn. Marko Grujic, Divock Origi, Xherdan Shaqiri og Harry Wilson er blant spillerne som kan bli solgt denne sommeren.