David Lynch:Liverpool har hatt kontakt med Florian Neuhaus sine representanter

Men en eventuell overgang er ikke nært forestående.

11. jun 2021 kl 20.37Einar Kvande

Freelancejournalisten David Lynch, som skriver en fast spalte for Liverpool.no, melder at det stemmer at Liverpool FC har tatt kontakt med representantene til Borussia Mönchengladbachs Florian Neuhaus, som tidligere rapportert av flere tyske medier. 

Lynch skriver at det ikke er noen garanti for at Liverpools interesse vil bli fulgt opp, men om det blir en overgang vil den trolig først komme etter EM.

Liverpool ser på Neuhaus som en mulig erstatter for Georginio Wijnaldum. Midtbanespilleren har scoret 16 mål på 116 kamper i løpet av de tre siste sesongene.

Neuhaus fikk sin første landskamp for Tyskland så sent som i oktober i fjor, og fikk også en plass i Joachim Löws EM-tropp.

Ikke nært forestående

Lynch skriver at Liverpool først tok kontakt med 24-åringens representanter i vår, men han melder at en overgang på ingen måte er nær forestående. 

Utkjøpsklausulen på 40 millioner pund i spillerens kontrakt, som det har blitt rapportert om tidligere, er utløpt. Dermed må Liverpool i forhandlinger med Gladbach om de skal sikre seg spilleren. Neuhaus og hans lagkamerater ble nummer åtte i Bundesliga, og får dermed ikke spille eurpacup neste sesong, noe som vil påvirke klubbens økonomi, og kan gi Liverpool et fortrinn  forhandlingene. Den tyske klubben har også merket de økonomiske konsekvesene av koronapandemien. 

Lynch skriver at det ser ut som Liverpool vil unngå en budkrig med Bayern München, da president Herbert Hainer i Bayern har utelukket flere store spillersigneringer i sommer.

Lynch tror ikke at de personlige betingelsene vil bli noe problem om partene kommer til enighet om en overgang.