Tysk media:– Dette er spilleren Klopp vil ha som erstatter for Wijnaldum

Liverpool skal være i samtaler om kjøp av 24-åring.

11. jun 2021 kl 14.40Arild Skjæveland

Liverpool har et stort hull å fylle på midtbanen, etter at det på torsdag ble klart at Gini Wijnaldum fortsetter karrieren sin i Paris Saint-Germain. Med nederlenderen borte, har Jürgen Klopp mistet sin mest brukte midtbanespiller.

Nå har klubben funnet mannen de ønsker å erstatte ham med, ifølge Florian Plettenberg i tyske Sport 1. Plettenberg er en journalist med godt rykte, så når han først melder noe er det verdt å høre etter. 

Spilleren det er snakk om er Florian Neuhaus.

David Lynch skrev om tyskeren i sin spalte for Liverpool.no tidligere denne uken: «En ekstra spiller på midtbanen bør heller ikke utelukkes, der Borussia Mönchengladbachs midtbanespiller Florian Neuhaus er et interessant navn å holde øye med». 

– I samtaler

Plettenberg skriver at han har fått bekreftet at Jürgen Klopp ønsker å signere Neuhaus, og det skal ha vært samtaler de siste dagene.

Så langt har det ikke kommet noe bud, men det kan bli aktuelt etter EM. Prisen vil være på mer enn 40 millioner euro, for 24-åringen har ingen utkjøpsklausul.

Også Christian Falk i Bild melder at det har vært kontakt mellom partene.

En annen Sport 1-journalist, Patrick Berger, skriver at Neuhaus har hatt en utkjøpsklausul på 40 millioner euro i kontrakten sin, men at den nå har gått ut. Han er under kontrakt til 2024.

For røde supportere vil det derfor bli ekstra spennende å følge Tyskland i Euro 2020. Borussia Mönchengladbach-spilleren er med i landslagstroppen, og skal spille med nummer 17 på ryggen.

Denne sesongen scoret han åtte mål og hadde åtte målgivende på 45 kamper fra sin midtbaneposisjon.

Neuhaus sin målgivende til Jonas Hoffman mot Atalanta ble nominert til de beste assistene i turneringen denne sesongen. Se den under.