Salah er stemt frem som årets spiller i England av supporterne!

Ny pris til Liverpools storscorer, som vinner prisen for andre gang.

11. jun 2021 kl 14.20Arild Skjævelandaskjaeveland

Liverpool FC har hatt ikke hatt sin beste sesong, men en som igjen har prestert strålende er Mohamed Salah. Egypteren leverte 31 mål og seks målgivende på 51 kamper for Liverpool denne sesongen, og det var lite konkurranse da han ble kåret til årets spiller i klubben.

Nå er han også stemt frem som årets spiller blant supporterne i England. 28-åringen er vinner av Premier League PFA Fans’ Player of the Year for 2020/21-sesongen, der han scoret 22 mål i ligaen og hjalp laget til en tredjeplass.

Dette er en pris stemt frem av supporterne selv. De andre nominerte var Kevin de Bruyne, Bruno Fernandes, Ollie Watkins, Harry Kane og Patrick Bamford. Liverpools nummer 11 endte opp med å vinne avstemningen.

Tre ulike priser

PFA Fans’ Player of the Year er den minst prestisjetunge av de tre prisene som deles ut for årets spiller. PFA Player of the Year er prisen der spillerne selv stemmer frem en vinner, og den ble vunnet av Kevin de Bruyne. I tillegg kommer prisen fra sportsjournalistene, som heter Football Writers’ Association Footballer of the Year award (PWA), som ble vunnet av Manchester City-stopper Ruben Dias.

Dette er sjuende gang en Liverpool-spiller vinner PFA Fans’ Player of the Year.

Steven Gerrard vant i 2001 og 2009. I 2011 var det Raul Meireles som vant. Luis Suarez gikk helt til topps i 2014, før Salah vant i 2018. I 2020 var det Sadio Mané som ble stemt frem, før det igjen altså er Salah dette året.