– Jeg kommer til å savne alt med Gini. Han var en managers drøm

Jürgen Klopp tar farvel med en av sine mest betrodde spillere.

10. jun 2021 kl 16.50Arild Skjæveland

Torsdag kom bekreftelsen på at Gini Wijnaldum har signert en kontrakt med Paris Saint-Germain, og slutter seg til den franske hovedstadsklubben etter EM.

At han kom til å dra videre og fortsette karrieren et annet sted har virket klart lenge, og spesielt med måten klubbens spillere og støtteapparat hyllet ham etter sesongens siste hjemmekamp mot Crystal Palace. Da stilte spillerne seg opp og applauderte 30-åringen ut igjen på banen etter kampen. En velfortjent hyllest til en spiller som har vært så sentral i klubbens suksess.

Jürgen Klopp har delt sine tanker om spilleren han må klare seg uten neste sesong.

– Som lag tok vi farvel med Gini på Anfield etter sesongens siste kamp. Det var en offentlig avskjed med æresvakt på banen. Men det har også blitt gjort mer privat, forteller han til Liverpoolfc.com

– Det er vanskelig for oss alle, fordi denne utrolige personen betyr så mye for gruppen. Han har vært en stor del av livene våre så lenge. Det er ingenting ved ham jeg ikke kommer til å savne, sier tyskeren videre.

En managers drøm

Klopp sparer ikke på noe når han skal snakke om sin tidligere spiller.

– Spilleren kommer jeg til å savne voldsomt. Han er av høyeste kvalitet, og en av de smarteste spillerne jeg har hatt æren av å trene. Bidragene hans var uvurderlige, en managers drøm.

KLOPP-FAVORITT: Gini Wijnaldum har vært en av Jürgen Klopps mest betrodde spillere.

KLOPP-FAVORITT: Gini Wijnaldum har vært en av Jürgen Klopps mest betrodde spillere.


– Som person kommer han til å etterlate seg et stort hull. Et mer gavmildt individ kan du ikke finne. Gini er sterk og har meninger, men motivasjonen hans er alltid å hjelpe laget. Lagkameratene hans beundret ham og respekterte ham like mye.

– Smilet hans lyste opp arbeidsplassen, og han var en stor del av vårt bankende hjerte. Så klart, er det nå noen andre som har ham, og på vegne av laget ønsker vi ham stor suksess i Frankrike med PSG. Det er ingen overraskelse at han har gått til en så fantastisk klubb. Når du kjenner til personligheten hans, vil han trives i byen og med laget – og det samme vil de gjøre med ham.

– Farvel Gini. Du kom, du så, og du vant mye. Du er en Liverpool-legende nå og for alltid, sier Klopp.

Georginio Wijnaldum spilte 237 kamper, scoret 22 mål og hadde 15 målgivende på sine fem år i Liverpool FC: Han fikk med seg Champions League-triumfen i 2019, der han var helt sentral i semifinalen mot Barcelona. I tillegg vant han Supercupen, VM for klubblag og Premier League i 2019/20.

Vi ønsker ham lykke til videre i fransk fotball!