Bekreftet:Wijnaldum klar for PSG

Georginio Wijnaldum har signert for Paris Saint-Germain, og slutter seg til den franske storklubben etter EM.

10. jun 2021 kl 15.05Einar Kvande

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool løper ut i slutten av denne måneden, og nå er det klart at Paris Saint-Germain blir hans nye arbeidsgiver. Det bekrefter den franske klubben på Twitter.

– Jeg slutter meg til en av de beste klubbene i Europa. PSG har bevist hvilken status de har de siste årene, og jeg er sikre på at vi sammen med våre supportere kan nå enda lengre og høyere, siteres Wijnaldum av Get French Football News.

– Å signere for Paris Saint-Germain er en ny utfordring for meg. Jeg slutter meg til en av de beste troppene i Europa, og ønsker å ta med meg all min lidenskap og oppofrelse til dette ambisiøse prosjektet.

Fabrizio Romano melder på Twitter at Ginis PSG-kontrakt strekker seg til juni 2024. Lønnen ligger på 9.5 millioner euro per sesong. 

Barcelona håpet å annonsere Wijnaldum som sin nye spiller denne uken, men spilleren har gjort helomvendig og drar til Paris isteden.

En sann Liverpool-legende

Liverpool FC takker Wijnaldum for alt han har gjort for klubben og ønsker han lykke til videre i karrieren, nå som det er offisielt klart at midtbanespilleren forlater Anfield-klubben. Det blir fra klubbhold slått fast at Gini er en sann Liverpool-legende.

Wijnaldum spilte 237 kamper for Liverpool og gjorde 22 mål. Han vant både Premier League og Champions League med klubben, i tillegg til klubb-VM og UEFA Supercup.

Hva skjedde i Liverpool?

Wijnaldum fikk en stående ovasjon etter hans siste kamp for Liverpool, 2-0 seieren over Crystal Palace i mai, og følelsene tok overhånd for nederlenderen da han mottokk en spesiell plakett som takk for innsatsen fra sine lagkamerater og trenerstaben i Liverpool.

– Det er mange supportere som spør meg hvorfor jeg ikke bare aksepterte tilbudet jeg fikk fra Liverpool om å forlenge min kontrakt. Men det er selvsagt ikke så enkelt. Det handler om mye mer enn det. Det er ting som foregår i kulissene som du ikke kan påvirke som spiller. Jeg skal forklare dette nærmere etter EM. Men nå er det bare Nederland som gjelder, sa Wijnaldum i et intervju med Voetbal International denne uken.