– Det er mange supportere som spør meg hvorfor jeg ikke bare aksepterte kontraktstilbudet jeg fikk fra Liverpool

Georginio Wijnaldum lover å fortelle hvorfor han forlot Liverpool så snart han er ferdig med EM.

10. jun 2021 kl 12.51Einar Kvande

Georginio Wijnaldum kommer trolig til å skrive under for Paris Saint-Germain når hans kontrakt med Liverpool løper ut i slutten av denne måneden. I et intervju med Voetbal International sier han at han vil avsløre hvorfor han forlot Liverpool så snart han er ferdig med EM.

Wijnaldum fikk en stående ovasjon etter hans siste kamp for Liverpool, 2-0 seieren over Crystal Palace i mai, og følelsene tok overhånd for nederlenderen da han mottokk en spesiell plakett som takk for innsatsen fra sine lagkamerater og trenerstaben i Liverpool.

– Jeg er fortsatt preget av dette. Det var i det øyeblikket jeg innså at dette var min siste kamp for Liverpool, sier Wijnaldum i intervjuet.

– Mange spillere har forlatt klubben i min tid der, uten at de fikk en slik avskjed som dette, så det gjorde det spesielt for meg, legger han til.

Lover å lette på sløret etter EM

Wijnaldum sier det er mange faktorer som ligger bak avgjørelsen om å ikke skrive under forslaget til ny kontrakt og forlate klubben. Dette lover han å forklare til supporterne så fort EM er over. 

– Det er mange supportere som spør meg hvorfor jeg ikke bare aksepterte tilbudet jeg fikk fra Liverpool om å forlenge min kontrakt. Men det er selvsagt ikke så enkelt. Det handler om mye mer enn det. Det er ting som foregår i kulissene som du ikke kan påvirke som spiller. Jeg skal forklare dette nærmere etter EM. Men nå er det bare Nederland som gjelder. 

– Det jeg ønsker å si nå er at folkene på treningsfeltet, staben i klubben og mine lagkamerater ville ha likt å beholde meg. Jeg fortalte dem litt om hva som hadde skjedd, og etter at jeg gjorde det forstod de min avgjørelsen helt og fullt. Det var viktig for meg.

Det forventes at Wijnaldum vil få over dobbelt så mye i lønn i sin treårsavtale med PSG. Nederlenderen fikk en kontrakt verdt 75 000 pund i uken da han kom til Liverpool fra Newcastle i 2016. De Telegraaf hevder at midtbanespilleren vil få rundt 165 000 pund i uken i Paris.