I dag bekreftet Barcelona at Ronald Koeman fortsetter som klubbens manager - dermed synes kursen å være staket ut for Wijnaldum

Usikkerheten rundt Ronald Koemans fremtid har vært som skjær i sjøen for Wijnaldum.

3. jun 2021 kl 23.08Einar Kvande

Alt ligger nå til rette for at Georginio Wijnaldum blir Barcelona-spiller når kontrakten hans med Liverpool løper ut i slutten av denne måneden. I dag ble det nemlig bekreftet at Ronald Koeman vil være Barcelonas manager også neste sesong.

Det her hersket usikkerhet rundt Koemans posisjon på Nou Kamp etter at Joan Laporta ble klubbens president, ikke minst siden Barca avsluttet sesongen svakt.

Koeman har fortsatt ett år igjen av sin kontrakt med katalanerne, og Wijnaldum forventes å bli hans første spillertilvekst i sommer.

Flere andre klubber har også vært ute etter den snart kontraktsløse Liverpool-spilleren, inkludert Bayern München og Paris Saint-Germain.

Vellykkede samtaler

Wijnaldums agent, Humphry Nijman, og hans advokat, Jan Kabalt, kom til Barcelona i forrige uke for å starte samtaler om en treårskontrakt med den spanske storklubben. Disse samtalene skal ha vært vellykkede, og ifølge Liverpool Echo skal partene verbalt ha blitt enige om en avtale. 

– Situasjonen nå er at jeg fra 1. juli ikke er Liverpool-spiller lenger. Vi får se hva jeg gjør i løpet av de kommende par ukene, skrev Wijnaldum på sosiale medier etter sin siste kamp for Liverpool, mot Crystal Palace for snart to uker siden.

– Nå vil jeg hvile litt, og så slutte meg til landslaget. Jeg vil komme med min versjon av alt som har foregått. Fansen fortjener å få vite historien bak dette, la han til.