Ingen ideell inngang til Sverige-kampen for Thiago og Spania

Koronautbruddet i den spanske troppen har skapt kaos i forberedelsene til EM. Thiago selv fikk påvist korona kort tid etter at han ble Liverpool-spiller.

10. jun 2021 kl 09.35Einar Kvande

Den spanske landslagstroppen har på ingen måte hatt noen ideell oppladning til Europamesterskapet. Spania spiller sin første kamp i EM når de møter Sverige i Sevilla mandag, og forberedelsene preges av at to av spillerne avla positive koronatester i løpet av den siste uken.

Fem nye spillere er kalt inn i troppen som en følge av utbruddet. Landslagssjef Luis Enrique har frem til klokken 21.00 lørdag, 48 timer før kampstart mot Sverige, til å be om å få erstatte Sergio Busquets og Diego Llorente i troppen. Spania-treneren var den eneste som ikke benyttet seg av muligheten til å ta med en full tropp på 26 spillere. Isteden tok han ut bare 24 spillere. Han får ikke lov til å endre på antallet nå, men kun erstatte spillere av medisinske årsaker.

Hele troppen vaksineres

Det spanske fotballforbundet har fått tillatelse fra helsemyndighetene i landet til å vaksinere hele troppen.

Barcelonas midtbanespiller Busquets var den første i troppen som ble isolert etter at resultatet av testene ble kjent søndag. Dette var ikke lenge etter den målløse privatlandskampen mot Portugal, der Thiago Alcantara startet på midtbanen sammen med Busquets, og hvor Thiagos lagkamerat i Liverpool, Diogo Jota, var å finne på motsatt banehalvdel.

Thiago spilte 63 minutter i kampen før han ble erstattet av Pedri, mens Jota holdt det gående i sju minutter til før han ble erstattet av Benficas Rafa Silva.

Leeds-forsvarer Llorente var den andre spanske spilleren som har testet positivt for koronaviruset. Det gjorde han to dager etter at Busquets avla positiv test. 

Thiago og de andre spillerne i den spanske troppen avla alle negative tester. 

Busquets og Llorente er satt isolasjon, og går glipp av åpningskampen mot Sverige.

Thiago har selv vært smittet av koronaviruset tidligere. Han avla positiv test bare elleve dager etter at han kom til Liverpool, og ble satt i karantene. 30-åringen gikk glipp av to kamper på grunn av dette, 3-1 seieren over Arsenal og 7-2 tapet for Aston Villa. 

Som følge av de to positive koronatestene måtte hele seniorlandslaget trekke seg fra lagets siste planlagte oppvarmingskamp foran EM, mot Litauen tirsdag. Spania stilte derfor med et rent U21-landslag i den privatlandskampen.