– Vi skal spille en ny finale på søndag

Thiago Alcantara understreker hvor viktig kampen mot West Bromwich er nå, etter at Manchester United ble beseiret på Old Trafford.

14. mai 2021 kl 11.22Einar Kvande

Tre kamper gjenstår av Liverpools sesong. Tre kamper som vil avgjøre om Anfield-kiubben kommer med i det gode selskap eller ei neste sesong. West Bromwich, Burnley og Crystal Palace er motstanderne.

– Den viktigste beskjeden vi kan gi til fans, våre familier og alle på Liverpool-laget nå er at vi har en finale på søndag, uttaler Thiago Alcantara til Liverpoolfc.com.

Liverpool er nå ubeseiret i sju kamper på rad, og ser ut til å ha funnet formen på tampen av sesongen.

– Vi har korrigert et par ting vi har gjort feil tidligere, og vi nærmer oss toppformen. Vi har alle samme mål, å nå Champions League gjennom å bli blant de fire beste i Premier League, forklarer Thiago.

Spanjolen begynner å bli husvarm sammen med Fabinho på Liverpools midtbane.

– Det er best for oss alle at Fab spiller på midtbanen. Han kontrollerer tempoet når vi ikke har ballen også. Han stenger det rommet vi behøver å stenge når han spiller der. Han er veldig viktig for oss, sier Thiago om midtbanekollegaen.

Effektive foran mål i første omgang

Den spanske landslagsspilleren beskriver kampen på Old Trafford som en fantastisk kamp å spille i.

– Vi møtte et sterkt lag. De har spilt veldig bra denne sesongen, men jeg synes vi spilte opp mot vårt beste mesteparten av andre omgang. Det var ikke like komfortabelt i første omgang, men vi var effektive foran mål. I andre omgang dominerte vi mer, skapte flere sjanser og vi kunne ha scoret enda flere mål enn vi gjorde.

Roberto Firmino gjorde to av Liverpools mål, og Thiago beskriver brasilianeren som en viktig spiller for laget.

– Han er den minst egoistiske spissen jeg har sett i mitt liv, for han søker alltid den beste løsningen for sine lagkamerater, men han er også en god målscorer.