Fem ting om kampen:Herlig snuoperasjon på Old Trafford - og nå kjenner Leicester og Chelsea pusten av Liverpool i nakken

Liverpool tok tre uhyre viktige poeng på Old Trafford, og nå har Liverpool med en kamp mindre spilt bare fire poeng opp til Chelsea og seks til Leicester.

Utsøkt utligningsmål

Manchester United hadde før denne kampen bare tapt en av sine 15 siste hjemmekamper mot Liverpool i alle turneringer. Gjestene fra Merseyside sto med en seier, fire uavgjorte og ti tap på de 15 siste. Liverpool hadde ikke vunnet noen av de åtte siste kampene. 3-0 i mars 2014 var Liverpools siste seier på Old Trafford før denne, så dette smakte skikkelig godt.

Manchester United startet kampen slik Liverpool spilte forrige sesong, med intenst press, og fikk Liverpool til å gjøre feil. Men etter at Anthony Taylor gjorde om sin avgjørelse om å gi Liverpool straffespark etter å ha studert VAR-skjermen, så det ut til å gå en faen i Liverpool-mannskapet, som med ett var mer på hugget.

Og utligningen kom i form av en utsøkt hælflikk av Diogo Jota, etter strålende forarbeid av Nat Phillips. Midtstopperen hadde noe å rette opp, etter først å ha gjort selvmål, og deretter bli snytt for straffespark etter først å ha fått det.

SLÅR BALLEN  TIL CORNER MED HÅNDA: Men Liverpool fikk ikke straffespark.

SLÅR BALLEN TIL CORNER MED HÅNDA: Men Liverpool fikk ikke straffespark.

Ropte på tidlig straffespark og ble så snytt for straffe etter VAR-sjekk

Liverpool ropte på straffe allerede etter tre minutter. Trent Alexander-Arnold slo en nydelig stikker til Roberto Firmino som satte fart inn i feltet. Brasilianeren slo så ballen på tvers mot Mohamed Salah, men ballen stoppet i Bailly. Ballen var definitivt borti armen til Bailly, slik at den forandret retning og gikk over dødlinja, men den gikk først via baken til stopperen som kom skliende.

Staffespark er ikke noe Liverpool er vant til å få på Old Trafford, og Anthony Taylor lot være å peke på ellevemetersmerket også denne gangen. Isteden dømte han corner.

Etter 28 minutter pekte imidlertid dommer Taylor på straffemerket, og da Eric Bailly fullførte en takling etter å ha sneiet ballen, og traff Nat Phillips hardt på leggen. Det så ut som et klart straffespark, men de to dommerne fra Greater Manchester, Taylor og VAR-dommer Paul Tierney, klarte i felleskap på utrolig vis å omgjøre avgjørelsen.

SELVMÅL: Nat Phillips satte ballen rett i eget nett, selv om Bruno Fernandes utrolig nok ble kreditert scoringen.

Tidlig kalddusj da Phillips satte ballen i eget nett

Avslutningen til Bruno Fernandes etter ti minutter hadde retning hjørnet, men Nat Phillips strakk ut foten og satte ballen kontant i eget mål bak en overrumplet Alisson.

Wan-Bissaka trakk ned mot dødlinja og fikk vende opp før han la ballen ut til Fernandes. Portugiseren prøvde en frekk avslutnig, med utsiden foten, mot lengste hjørne. Phillips gjorde sitt for å blokkere avslutningen, men endte opp med å dunke ballen forbi egen keeper. Alt med at ballen hadde retning nettmaskene har Bruno Fernandes blitt kreditert scoringen, men i vår bok var dette et klassisk selvmål.

Heldigvis fikk Liverpool-stopperen sin revansje, med målgivende pasning på utligningsmålet. Phillips var involvert i nesten alt i denne kampen, med selvmål, målgivende og redning på streken.

NYDELIG HODESTØT:  Roberto Firmino scoret sitt første mål mot Manchester United.

NYDELIG HODESTØT: Roberto Firmino scoret sitt første mål mot Manchester United.

Bobby og Trent sentrale - og to av Liverpools mål kom etter dødballer

Manchester United har sluppet inn hele ni av sine 42 baklengsmål denne sesongen etter cornere, og det er den høyeste andelen av alle lagene i Premier League. Mens Liverpool har vært fullstendig blodfattige på cornere og dødballer etter jul. Diogo Jotas mål var Liverpools første mål etter dødball i Premier League siden mot Crystal Palace i desember, om vi ser bort fra straffespark.

Liverpools andre mål kom etter en nydelig heading fra Roberto Firmino, flott servert av Trent Alexander-Arnold på et frispark. Bobby har scoret 17 mål med hodet i Premier League for Liverpool. Bare Robbie Fowler med 21 har scoret flere mål med hodet i Premier League-æraen.

Bobby og Trent var også duoen bak Liverpools tredje scoring, som kom like etter pause. Henderson måtte gi retur på Trents skudd, og Bobby var på rett plass til rett tid, og satte ballen kontant i mål.

Manchester United har sluppet inn 27 hjemmemål i Premier League denne sesongen. Det meste i en ligasesong siden 1971/72. For andre gang denne sesongen har United tatt ledelsen i en hjemmekamp i Premier Leaague for så å ligge under til pause. Det gjorde de også mot Tottenham. Dette hadde de kun gjort en gang på de 28 tidligere Premier League-sesongene, nemlig mot Liverpool i 2009.

Liverpool var klart best i starten av andre omgang, men så slo United tilbake og hadde noen enorme sjanser like etter at de reduserte til 2-3. Heldigvis kontret Mohamed Salah inn 4-2 helt på tampen av matchen, og punkterte med det kampen. Dermed er egypteren likt med Harry Kane i kampen om toppscorertittelen i Premier League. Begge har 21 mål når de to lagene har tre kamper igjen å spille.

SLØVT KEEPERSPILL: Alisson spilte ballen rett i beina på Cavani.

Alisson på tynn is

Bare seks minutter var spilt da Alisson forærte Cavani en kjempesjanse. Liverpool-keeperen hadde ballen i bena og spilte den rett til Cavani på kanten av feltet. Spissen avsluttet kjapt, men satte ballen utenfor mål. Dette var alt for sløvt av Liverpool-keeperen.

Brasilianeren virket ikke trygg med ballen i beina tidlig i kampen, og ventet ofte for lenge med å slå den fra seg.