Thiago forklarer målfeiringen sin etter den sene scoringen mot The Saints

Thiago Alcantara gjorde sitt første mål for Liverpool da de røde slo Southampton 2-0 i helgen, og nå har 30-åringen forklart hvorfor han feiret scoringen slik han gjorde.

10. mai 2021 kl 19.21Einar Kvande

Liverpools nummer 6 satte ballen kontrollert i hjørnet fra 20 meters hold i sluttminuttene på Anfield, og så fort ballen hadde havnet i nettmaskene løp Thiago rett mot innbytterbenken til Liverpool, og pekte mot lagkameratene som satt der.

– Jeg har alltid spillerne som ikke får spille i tankene. Du vet hvor hardt de jobber, og hvor godt de oppfører seg, selv om de ikke får spille. Så scoringen var for dem, uttaler den spanske landslagsspilleren til Liverpoolfc.com.

Thiagos scoring kom fem sekunder før ordinær tid var ute, og sikret dermed seieren etter at Sadio Mané hadde gitt Liverpool ledelsen med en heading i første omgang. 

Ubeseiret på de siste seks kampene

Liverpool er nå ubeseiret på sine seks siste ligakamper, og det mener Thiago er hele lagets fortjeneste.

– Vi har en av de beste keeperne i verden, og spillerne foran ham scorer ikke bare mål, men de er også gode til å forsvare seg, så det er denne balansen som gjør at vi vinner kamper.

– Vi har hatt mange kamper her på Anfield der motstanderen har scoret mål, selv om vi har dominert, og da har vi sluknet litt. På stillingen 1-0 kan det bli litt hektisk. Heldigvis klarte vi å gjøre et mål til denne gangen, slik at vi fikk roet oss ned mot slutten. 

Liverpool er seks poeng bak Leicester på den viktige fjerdeplassen, og har en kamp til gode på blåtrøyene. Neste oppgave blir Manchester United på Old Trafford torsdag kveld. Før den tid har Leicester også spilt mot Manchester United på Old Trafford. Det skjer nemlig i morgen kveld.

– Vi må alltid fokusere på neste kamp, og ikke hvor vi ender etter sesongen. Nå venter en ny viktig kamp på torsdag, og vi skal forsøke å ta tre nye poeng, avslutter 30-åringen.