Nederlands landslagssjef er på kollisjonskurs med Jürgen Klopp

Frank De Boer mener det er på tide at Virgil van Dijk signaliserer om han kan spille for Nederland i sommerens Europamesterskap.

10. mai 2021 kl 16.43Einar Kvande

Utspillet til Frank De Boer, der han legger press på Virgil van Dijk og ber midtstopperen ta en avgjørelse om han blir med Nederland i sommerens EM, faller neppe i god jord hos Jürgen Klopp.

Liverpools forsvarsbauta kjemper seg tilbake fra den alvorlige korsbåndskaden han ble påført av Jordan Pickford i Merseyside-derbyet i oktober, og usikkerheten omkring spillerens EM-deltakelse har ført til en aldri så liten ordkrig mellom Klopp og den nederlandske landslagssjefen. 

Klopp har bedt spilleren være forsiktig, og antydet at det er uaktuelt for en spiller å delta i EM om han ikke har trent for fullt i ukene før mesterskapet. 

– Dette er noe Virgil selv må avgjøre. Det er hans karriere, responderte Frank De Boer i et intervju med ESPN.

– Jeg kan forstå at dette er et dilemma for ham. Hva kan det bety for Nederland? Jeg håper han har tatt gigantiske steg i rehabiliteringen, la den nederlandske landslagssjefen til.

Van Dijk driver for tiden med individuell trening både med og uten ball, men Klopp sa tidligere denne måneden at det vil gå noen uker til før han er tilbake i full trening med resten av laget. 

– Du kan ikke komme tilbake etter ti eller elleve måneder på sidelinjen, trene en uke, og så spille fotball. Det er rett og slett ikke mulig. Det går ikke an, sa Klopp for en drøy uke siden.