Den minst egoistiske spissen Thiago har sett viste nok en gang sin verdi i en storkamp

Bobby Firmino har hatt en svak sesong foran mål, men viste igjen at han er best mot de beste.

14. mai 2021 kl 20.01Jens Bessesen

Roberto Firmino har ikke hatt sin beste sesong foran mål denne sesongen. Som Liverpool.no har dokumentert har en blanding av skuddvegring og svak presisjon ført til at han ligger langt nede på listen når det gjelder effektivitet blant spissene i Premier League.

Men brasilianeren har som vi vet en rekke andre utrolige kvaliteter, og i tillegg har han for vane å møte opp foran mål i storkamper mot de andre såkalte topp seks-lagene (Man City, Man Utd, Arsenal, Chelsea, Tottenham). 

Leverer i toppoppgjør

Firmino er ifølge tall fra Goal ligaens beste spiss når det kommer til å ta del i angrep som fører til en stor målsjanse. Han leverer også godt på nøkkelpasninger, press og driblinger. 

Et problem de to siste sesongene har vært en svikt foran mål, og i de 23 kampene før torsdagens kamp på Old Trafford, hadde han kun scoret ett mål. Men med et storlag på motsatt banehalvdel leverte han igjen godt. Ifølge journalist Andrew Beasley er Firmino den spilleren i Premier League som scorer mest i topp seks-oppgjør hvis man ser bort fra straffespark. 

Han har scoret 15 ganger i slike oppgjør siden 2017/18-sesongen, ett mer enn Mohamed Salah og Manchester Citys Raheem Sterling. Regner man med straffespark har Firmino 16 mål, og er kun slått av Salah som har 19. 

Med de to scoringene torsdag kveld har Firmino nå levert 20 målpoeng mot de andre topp seks-lagene de siste fire sesongene. Det er kun Sterling (21) og Salah (25) som har flere. 

– Verdens minst egoistiske

James Pearce i The Athletic skriver at dette bare var andre gang siden desember 2019 at Firmino scoret to ganger i en kamp. Det skjedde også i 7-0-seieren mot Crystal Palace like før jul. 

Mot United viste den unike spissen frem både sine evner som målscorer, og sin rolle som tilrettelegger. Da han ble spilt gjennom av Trent Alexander-Arnold i første omgang var det mange som ropte skyt, men Firmino valgte i stedet å se etter Diogo Jota. Situasjonen endte ikke i noe som helst, men kunne ha gitt et straffespark for Liverpool da ballen traff armen til Eric Bailly. 

Da Thiago ble intervjuet av LFCTV etter kampen, oppsummerte han Firmino på en fin måte. 

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Jeg tror han er den minst egoistiske spilleren jeg har sett, fordi han prøver alltid å finne det beste alternativet for en lagkamerat, men han er også en stor målscorer, sa Thiago. 

Han gjør kanskje ikke som sangen antyder og scorer hver gang, men Liverpools señor viste igjen sin verdi i en storkamp da jakten på topp fire fikk en kraftig boost.