– Han er eksepsjonell - en skikkelig rollemodell

Jürgen Klopp hyller Mohamed Salah etter egypterens scoring nummer 30 for sesongen.

14. mai 2021 kl 14.49Einar Kvande

Mohamed Salah markerte sin 200. kamp for Liverpool med å score det siste målet da Manchester United ble slått 4-2 på Old Trafford torsdag kveld. På fire sesonger i helrødt var dette hans scoring nummer 124. 

Salah topper nå toppscorerlisten i Premier League sammen med Tottenhams Harry Kane tre kamper før slutt. Begge har gjort 21 mål. 

Under sin pressekonferanse i dag hyllet Jürgen Klopp sin notoriske målscorer som ett av sine beste kjøp noensinne.

– Han er helt topp. Men det handler ikke om signeringen. Du kan kjøpe en spiller, men alle er ansvarlige for at han skal lykkes, inkludert spillerne og trenerne. 

Trekker frem to spillere

– La meg si det slik. Det er to spillere jeg vil trekke frem. Robert Lewandowski, som jeg kjøpte for et helt annet beløp for mange år siden, vel, det er ikke så mange år siden, men det føles slik. Han hadde en utrolig utvikling og nådde et helt nytt nivå. Det var en utrolig utvikling.

– Mo har gått fra å være en spiller som scoret fra tid til annen, en veldig god fotballspiller, til å bli denne målmaskinen. Han har også hatt en enorm utvikling.

– Han var en strålende signering, men han har helt klart utviklet seg. Måten han tar vare på seg selv på, måten han forbereder seg til kamp på, måten han trener på, holdningene hans, alle disse tingene, er helt eksepsjonelt. Han er en skikkelig rollemodell, og han fortjener all den skryten jeg kan gi ham. Aboslutt.