«Firmino ser ut som han har sett sine beste dager»

Journalister mener det er helt åpenbart at Liverpool må kjøpe ny spiss.

25. apr 2021 kl 13.37Jens Bessesen

Etter den skuffende kampen mot Newcastle trekker James Pearce i The Athletic frem to spillere som har levert under pari denne sesongen.

«Fallet i prestasjonene til Firmino og Mané har vært urovekkende», skrev han like etter kampslutt lørdag.

Bare seks mål

I søndagens analyse av kampen følger Pearce opp. 

«Den sløsende duoen Sadio Mané og Roberto Firmino har sviktet gang på gang. Mané, som med åtte ligamål har under halvparten enn de 18 han hadde forrige sesong, er helt klart for talentfull til at selvtillitskrisen skal bli med inn i neste sesong, men de svake bidragene skaper fremdeles bekymring», skriver Pearce. 

Likevel er han mer bekymret over Firmino, som bare har scoret seks ganger på 43 kamper denne sesongen, og kun har scoret én gang siden nyttår. 

«Firmino ser ut som han har sett sine beste dager. Han mistet stadig ballen mot slutten av kampen for å gi Newcastle en fordel da Liverpool trengte noen som holdt hodet kaldt», skriver Pearce. 

Han legger til at også Mohamed Salah og Diogo Jota var i sløsehumør, men at Salah som toppscorer har båret laget på sine skuldre denne sesongen, mens Jota har vært et friskt pust, men som sliter med formen etter det lange skadeavbrekket.

«Trenger ny spiss»

«Firmino var frustrerende, spesielt i de siste 10 minuttene da han ga bort ballen. Den manglende roen og fornuften ute på banen var latterlig», skrev Pearce etter kampen. 

Han har lenge vært klar på at Liverpool trenger en ny nummer 9. Nå mener han det er helt åpenbart.

«Denne utkjørte frontlinjen trenger en ny dynamikk, og et nytt alternativ for å få løst ting opp. Å selge reserven Divock Origi for å hente inn en erstatter av høy kvalitet er fremdeles det mest fornuftige scenariet», skriver Pearce.

Neil Jones i Goal er enig med sin kollega i The Athletic.

«Liverpool må finne en spiss som scorer mål i sommer, både for å kjempe om plassen med Firmino, men enda viktigere for å erstatte ham. Laget må gå fremover, og det medfører å ta noen ukomfortable avgjørelser rundt spillere som har levert utrolig suksess for klubben».