Dette skriver avisene:«Se for deg en grå verden der slike øyeblikk ikke teller»

«Sesongen fra helvete fortsetter». De engelske avisene oppsummerer en ny skuffende dag på Anfield.

25. apr 2021 kl 11.35Jens Bessesen

«Dette var en uke der de røde skulle gjøre fremskritt i jakten på en topp fire-plassering, en uke for å glemme det mislykkede Super League-kuppet, og heller fokusere på det de pleide å være gode på - spille fotball», skriver Neil Jones i Goal

«De klarte det ikke». 

Etter to kamper som bare ga to poeng etter to sene utlikningsmål har Klopps lag rotet bort fire poeng, og tyskeren må nå svare på nye spørsmål om laget sitt.

Skapte nok til å vinne fire kamper

«Sesongen fra helvete fortsetter», skriver Jones. 

Han mener resultatet var langt fra overraskende, og at utlikningsmålet til Joe Willock var noe de fleste så komme. 

«Man visste det bare, da sjanse etter sjanse ble blåst og Martin Dubravka gjorde redninger mens Sadio Mané og Mo Salah så opp mot himmelen, at Liverpool måtte betale prisen. Selv sen hjelp fra VAR ble kastet bort, da Magpies-innbytter Joe Willock knuste røde hjerter med kampens siste spark». 

«Liverpool skapte nok her til å vinne fire kamper, men stemningen på Anfield er endret siden forrige sesongs suverene og historiske triumf. Det er nesten en aksept om at hvis noe kan gå galt, er det alle muligheter for at det skjer», skriver Jones. 

Faktiske konsekvenser

Chris Bascombe i The Telegraph mener kampen var lik det vi har sett de siste månedene, og at Klopp har rett i at de ikke fortjener å spille Champions League ut fra slike forestillinger. 

Og etter den siste ukens hendelser rundt superligaen, var det som skrevet i stjernene at Liverpool skulle gå på en smell lørdag.

«Fotballgudene vil ha sin poesi, vil de ikke? Sjekk scenene da sluttsignalet gikk på Anfield. Liverpoolspillerne falne og forvirret da Joe Willock utliknet for Newcastle i det 95. minutt».

«Se for deg en grå verden der slike øyeblikk ikke teller, at Liverpool allerede var sikret deres årlige tur til Bernabeu og Nou Camp. Uansett hvor tøft dette var for spillerne og trenerapparatet å takle, var det noe forsikrende om at Liverpools amatørmessige opptreden mot slutten faktisk får konsekvenser», skriver Bascombe. 

En trist sesong oppsummert på 95 minutter

«Etter å ha kjempet seg gjennom uken for å reparere rotet som ble skapt i Boston, fikk Jürgen Klopp en vond påminnelse om de mange problemene han fremdeles må ta tak i hjemme», skriver James Pearce i The Athletic.

«Liverpool gikk kanskje ut av Super League, men de ser også mer og mer ut til å måtte tåle en sesong utenfor Champions League».

For andre gang på fem dager kollapset Liverpool på slutten, og med Chelseas seier over West Ham henger nå håpet om topp fire i en tynn tråd.

«Dette var Liverpools triste sesong oppsummert på 95 minutter».

Skjøt seg selv i foten

«Første omgang var lovende da de skapte en haug av muligheter, men de klarte ikke utnytte dominansen etter Mohamed Salahs flotte åpningsmål etter tre minutter, og i andre omgang falt standarden. Til slutt skjøt de seg selv i foten».

Pearce mener nå det er tomt for unnskyldninger.

«Skader på nøkkelpersonell som Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip har gitt dype sår, men kun å sette fingeren på deres fravær som grunnen til at Liverpool er 23 poeng bak Manchester City, er for lett», skriver Pearce.