Bekreftet: Felles boikott av sosiale medier i engelsk fotball neste helg

Aktører i engelsk fotball går sammen om boikott av sosiale medier som del av kampen mot rasisme.

24. apr 2021 kl 23.14Jens Bessesen

Alle aktører i engelsk fotball bekrefter at det fra fredag 30. april til mandag 3. mai vil gjennomføres en felles boikott av sosiale medier som del av kampen mot rasisme på nett. 

Fotballforbundet, Premier League, Football League, Women's Super League, Women's Championship, spillerforeningen, managerforeningen, dommerforeningen, Kick It Out, Women in Football og supporterforeningen går sammen om boikotten.

Samtlige klubber i disse turneringer, og en rekke supportersider vil delta i boikotten.

En rekke hendelser

«Boikotten viser at engelsk fotball går sammen for å understreke at selskapene bak sosiale medier må gjøre mer for å hindre hets på nett, samtidig som vi vil få frem viktigheten av å gi folk lærdom i kampen mot diskriminering», skriver aktørene i en felles uttalelse ifølge The Athletic.  

Nylig ble Naby Keita og Trent Alexander-Arnold utsatt for rasistisk hets på Instagram etter bortekampen mot Madrid. De føyer seg inn i en lang rekke Premier League-spillere som blir møtt med blant annet ape-emojier og rasistiske skjellsord på sosiale medier. 

Liverpool.no skrev nylig at flere og flere lag og spillere nå nekter å knelefør kamper fordi de mener kampanjen har gjort lite for å ta knekken på det som blir beskrevet som det største problemet i fotballen.

Myndighetene jobber også hardt for å ta de som utfører grusomhetene på nett. Nylig ble en 49 år gammel mann tiltalt etter å ha sendt en støtende melding til West Bromwich-spiller Romaine Sawyers i januar. Trolig vil vi se flere slike saker i tiden fremover.

Stillhet rundt Manchester United-kampen

I løpet av dagene med boikott skal det spilles full runde i Premier League. Dermed blir det stille fra Liverpools sosiale medier både før, under og etter søndagens møte med Manchester United.