Vurderer å boikotte sosiale medier

Premier League-klubbene vurderer boikott etter en rekke tilfeller av rasisme.

16. apr 2021 kl 15.41Jens Bessesen

The Times skriver at Premier League-klubbene vurderer å gjennomføre en felles boikott av sosiale medier neste helg etter en rekke tilfeller av rasistisk hets mot spillere på ulike plattformer. 

Forrige uke ble Naby Keita og Trent Alexander-Arnold utsatt for rasistisk hets på Instagram etter kampen mot Madrid. De føyer seg inn i en lang rekke Premier League-spillere som blir møtt med blant annet ape-emojier og rasistiske skjellsord på sosiale medier. 

Liverpool.no skrev nylig at flere og flere lag og spillere nå nekter å knele før kamper fordi de mener kampanjen har gjort lite for å ta knekken på det som blir beskrevet som det største problemet i fotballen.

Noen har allerede begynt

Nå vurderer altså samtlige Premier League-klubber å ta et felles standpunkt i form av en boikott fra fredag 23. april til mandag 26. april. I løpet av de dagene skal det spilles åtte Premier League-kamper i tillegg til ligacupfinalen mellom Manchester City og Tottenham.

The Times skriver at noen klubber har meldt fra at en boikott kan bety kommersielle avtalebrudd, men samtalene pågår fremdeles.

Klubbene skal være klare for å gå langt for å støtte sine spillere. Ifølge avisen vurderer klubber i Football League å gjennomføre en liknende boikott. Swansea har allerede begynt, da de stengte ned sine sosiale kanaler i en uke. 

Myndighetene jobber også hardt for å ta de som utfører grusomhetene på nett. Nylig ble en 49 år gammel mann tiltalt etter å ha sendt en støtende melding til West Bromwich-spiller Romaine Sawyers i januar. Trolig vil vi se flere slike saker i tiden fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]