Liverpool-duo utsatt for rasisme

Trent Alexander-Arnold og Naby Keita har mottatt rasistiske emojis som svar på bilder de har postet på Instagram.

7. apr 2021 kl 10.51Einar Kvande

Keita mottok ape-emojis som respons på et bilde han la ut på Instragram i forkant av Liverpools Champions League-tap i Madrid, mens ape-emojis også ble sendt til Alexander-Arnold etter et bilde han postet på Instagram første påskedag.

Liverpool FC har gått ut med en pressemelding der de skriver at de synes det er trist at man igjen må diskutere rasisme morgenen etter en fotballkamp, og slår fast at dette er total uakseptabel oppførsel, som må ta slutt.

Anfield-klubben skriver at de fordømmer alle former for diskriminering, og som klubb vil de tilby sine spillere all den støtte og hjelp de måtte trenge. Klubben vil også samarbeide med myndighetene for å identifisere og om mulig straffeforfølge de som er ansvarlige for denne sjikanen.

Klubben vet imidlertid at man ikke vil få bukt med problemet før de sterkeste preventive tiltak settes i verk av sosiale media-plattformer og lovgivere.

Liverpool FC slår fast at folk ikke kan få lov til å fortsette slik som dette på sosiale medier uten at det får konsekvenser for dem.

Facebook, som eier Instagram, sier til Sky Sports News at de etterforsker saken.

Brentford-spissen Ivan Toney ble nylig utsatt for lignende rasisme, mens tidligere Arsenal-spiss Thierry Henry har gått til det skritt å slette alle sine kontoer på sosiale medier på grunn av rasistisk motivert sjikane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]