Kom med tirade på pressekonferanse

Gini Wijnaldum gikk hardt ut mot journalist, som han mente sammenliknet en mulig Qatar-boikott med kampen mot rasisme.

23. mar 2021 kl 19.19Jens Bessesen

En rekke landslag blir for tiden spurt hva de tenker om å delta i Qatar-VM i 2022. Arrangørene blir beskyldt for en rekke brudd på menneskerettighetene, korrupsjon og dødsfall blant arbeidere. Gini Wijnaldum, som er landslagskaptein for Nederland i Virgil van Dijks fravær, måtte svare på spørsmål om VM på pressekonferansen foran denne ukens landskamper. Liverpool-spilleren fortalte at temaet er diskutert.

– Det er et viktig tema, og vi mener at vi burde reise dit hvis vi kvalifiserer oss. Da kan vi ha mer innflytelse til å skape endringer, sa han ifølge Liverpool Echo.

– Hvis vi går sammen med andre land om å rette oppmerksomhet mot det, kan det bli bedre. Men det er vanskelig å si nå hvordan vi skal gjøre det. Vi har ikke kvalifisert oss. Når VM nærmer seg blir det mer tydelig, sier han.

Kritiserte journalist

Echo siterer en nederlandsk avis som skriver at Wijnaldum deretter rettet kraftig kritikk mot en journalist som skal ha sammenliknet Qatar-saken med kampen mot rasisme, der Wijnaldum har vært en viktig stemme. Wijnaldum har tidligere hevdet at han ikke vil nøle med å gå av banen neste gang han ser noe rasistisk. 

Han mener journalisten antydet at fotballspilleres syn på Qatar-saken gjør at de ikke lenger skal ta affære når de ser noe rasistisk.

– Du sier at du ikke skal stå opp for deg selv om du blir rasistisk behandlet. Det kan ikke sammenliknes. Jeg har tenkt på det, og det er merkelig, som sier at kampen mot rasisme er vanskelig.

Liverpool.no skrev tirsdag om hvordan Wijnaldum, Steven Gerrard og en rekke andre spillere den siste tiden har opplevd rasisme på og utenfor fotballbanen. Du kan lese mer om det her. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]