Henderson har fått nok

Jordan Henderson har vurdert å slette sine sosiale media for å ta avstand.

8. apr 2021 kl 16.23Arild Skjæveland

Etter at Liverpool tapte 3-1 borte mot Real Madrid, ble Trent Alexander-Arnold og Naby Keita utsatt for rasisme på sosiale medier.

Liverpool FC la ut en pressemelding der de skriver at de synes det er trist at man igjen må diskutere rasisme morgenen etter en fotballkamp, og slår fast at dette er total uakseptabel oppførsel, som må ta slutt.

Anfield-klubben skriver at de fordømmer alle former for diskriminering, og som klubb vil de tilby sine spillere all den støtte og hjelp de måtte trenge. Klubben vil også samarbeide med myndighetene for å identifisere og om mulig straffeforfølge de som er ansvarlige for denne sjikanen.

Dette er noe det dessverre har skjedd mye av den siste tiden. Flere klubber og spillere har rapportert om stygge saker bare den siste måneden.

Torsdag ettermiddag gikk Swansea City ut med en melding om at de ikke kom til å poste noe som helst på sosiale medier den neste uken, og at «nok er nok».

Kapteinen har fått nok

Liverpool-kaptein Jordan Henderson tar tak i problemet på sin Twitter-konto. Der har han lagt ut en videosnutt der han forteller at han har vurdert å slette sine sosiale medier.

«Diskriminering på nettet må stoppe. Den siste tiden har jeg tenkt på hva jeg kan gjøre, som individ, for å prøve å gjøre en forskjell. Jeg har sett venner, lagkamerater, andre fotballspillere og andre ellers i samfunnet være mottakere av fryktelig diskriminering på nettet, og nå er det ute av kontroll», skriver Henderson.

«Plattformene burde gjøre mer, men som samfunn må vi også være snillere med hverandre. Det er der det starter og stopper. Jeg har seriøst vurdert å slette mine kontoer på sosiale medier i de siste ukene, men jeg vil heller prøve å bruke plattformene mine for å få til en positiv endring. Folk bør ikke måtte boikotte sosiale medier eller deaktivere kontoer bare for å unngå diskriminering».

«Derfor overlater jeg mine sosiale media-kontoer til @CyberSmileHQ, som jeg har inngått et samarbeid med for å øke bevissthet av innvirkningen på nettmobbing, og hva misbruk på nettet kan gjøre md folk. De vil dele historier av mennesker som har blitt berørt, samt utdanne, vise hvordan du skal rapportere, eller få hjelp dersom du eller noen du kjenner sliter. Ting må endres. Jordan».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]