Hendersons skade høres mer alvorlig ut enn først meldt

Da Jordan Henderson opererte var det snakk om to måneder. Nå høres det ut som hele sesongen kan være i fare.

26. mar 2021 kl 23.48Arild Skjæveland

I slutten av februar måtte Jordan Henderson forlate banen med en lyskeskade i derbyet mot Everton. Det var så alvorlig at han måtte opereres.

De første meldingene som kom, var at operasjonen var vellykket, og at Henderson ville være ute i to måneder. Det var snakk om seks til åtte uker, og at han tidligst ville være tilbake etter landslagspausen.

Nylig skrev James Pearce i The Athletic at kapteinen ikke ser ut til å rekke de to kvartfinalene mot Real Madrid, noe som vil bety at han tidligst er tilbake i andre halvdel av april. Jürgen Klopp mener Henderson vil være tilbake før sesongen er over.

Virker mer alvorlig på landslagsledelsen

Når en leser hva John Cross i The Mirror skriver om Hendersons skade, og at EM-sluttspillet til sommeren står i fare, så virker det mer alvorlig. 

Han skriver at lyskeoperasjonen trolig gjør at ligasesongen hans er over, men at han fortsatt har håp om å spille i sommerens EM. Landslagssjef Gareth Southgate sier at han er bekymret for situasjonen.

– Hendo er selv veldig optimistisk etter hvordan det gikk med operasjonen, og prognosene spesialisten har gitt ham om hva som er mulig. Men vi er så klart bevisst når det gjelder skader av en slik type. Det tar tid, og alt kan skje underveis. Vi vet at det kommer til å være mot slutten av sesongen, og vi må bare se hvordan det går, sier han til avisen

– Han vil gi seg selv sjansen til å være tilgjengelig. Vi vet selvfølgelig at han sannsynligvis vil mangle litt kampform og minutter på høyt nivå. Det er mange ting å ta i betraktning, men for øyeblikket er det en beslutning som er noen uker unna, sier han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]