Kelleher kunne fått ligadebuten lenge før– Jeg har ikke vært på en sykkel siden det, og det blir nok en stund til neste gang

Andrekeeperen falt og slo seg på sykkel på ferie i 2019.

26. mar 2021 kl 21.57Arild Skjæveland

Da Liverpool spilte sin første ligakamp forrige sesong, måtte Alisson Becker tidlig ut med en alvorlig leggskade. På benken satt Adrian, som hadde blitt hentet inn bare noen dager før, etter å ha blitt frigitt av West Ham tidligere samme sommer.

Den spanske veteranen ble kastet rett inn i det, fordi Liverpool rett og slett ikke hadde andre målvakter. Simon Mignolet var solgt til Club Brugge, Loris Karius var lånt ut, og unge Caoimhin Kelleher hadde falt på sykkel på sommerferie.

Den irske keeperen hadde brukket håndleddet, og gikk derfor glipp av en mulighet til å debutere i Premier League.

– Jeg har ikke vært på en sykkel siden, og jeg kommer ikke til å gå på en igjen på en stund tenker jeg!. Jeg er merket av den episoden, spøker iren når han ser tilbake på situasjonen, i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er ikke noe jeg ser tilbake på og tenker noe på. Alt kan skje i fotball. Om jeg ikke hadde blitt skadet, er det ikke sikkert at Alisson hadde blitt skadet og slike ting. Du vet bare aldri hva som kan skje, sier han.

Han fikk etterhvert ligadebuten sin. Det skjedde denne sesongen, i en 4-0-seier mot Wolverhampton i desember.

– Jeg er så takknemlig for de sjansene jeg har fått, og jeg er så heldig som har fått sjansen denne sesongen og hvordan det har gått. Jeg tror sjansen kom på et perfekt tidspunkt for meg, da jeg var helt klar og kunne gripe den. Jeg ser fremover, sier han.

Irsk dans…

Kelleher ble tatt ut på det irske A-landslaget til VM-kvalifiseringskampene denne uken, men måtte trekke seg. Det skal ha vært på grunn av en muskelskade i magen, som han har slitt med den siste måneden.

23-åringen har nå ni førstelagskamper for de røde, og må vente litt lenger på landslagsdebuten.

I intervjuet forteller han om hvordan han får tiden til å gå utenfor banen. Svaret vil kanskje komme litt overraskende…

– Kjæresten min er veldig god på irsk dans, så jeg har forsøkt å lære litt av det. Jeg pleide å gjøre det på skolen, så jeg har prøvd igjen, for jeg ønsker å lære det igjen. Jeg har faktisk blitt ganske god på det, så en dag vil jeg håpe at jeg kan gjøre enn full dans eller noe slikt, sier han.

– Men jeg kommer ikke til å vise det til noen!

Ellers gjør han som fotballspillere flest – slapper av foran TV-apparatet.

– Jeg liker å se Masterchef, og har fulgt med på det i det siste. Jeg elsker det faktisk, om jeg skal være ærlig. Jeg ser det hele tiden. Jeg er ikke så god på kjøkkenet heller, så jeg prøver å lære noen triks.

– Jeg elsker fotball, og omgir meg selv med det stort sett. Enten det er på trening, eller når jeg kommer hjem og kanskje ser fotball. Jeg er slik, men jeg liker også å slappe av og bare få tankene bort fra det.

Det virker lite sannsynlig at Adrian kommer til å få fornyet kontrakten sin når den går ut 30. juni i år. Da vil Kelleher være andrekeeper neste sesong – om ikke Liverpool igjen går ut på overgangsmarkedet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]