Reservekeeperens mystiske skade er blitt avslørt

Skaden som Liverpool FC bare har beskrevet som «en smell» viser seg å være noe helt annet.

12. mar 2021 kl 11.28Einar Kvande

Caoimhin Kelleher forventes å returnere til trening i løpet av helgen eller i neste uke, etter å ha vært utilgjengelig for spill i sju av de åtte sise kampene.

Det viser seg å være en muskelskade i magen som har plaget Kelleher helt siden begynnelsen av februar. Han var ikke med i kamptroppen til kampene mot Manchester City og Leicester, men var tilbake på treningsfeltet den 15. februar og var på innbytterbenken i det første oppgjøret mot RB Leipzig i Budapest dagen etter.

Så var han ute av troppen igjen mot Everton, Sheffield United, Chelsea, Fulham og i returkampen mot Leipzig.

22-åringen, som nå betraktes som Liverpools andrekeeper, har ikke vært i stand til å trene store deler av februar og snart halve mars måned. I hans fravær har Adrian vært back-up for Alisson, og det var spanjolen som voktet buret mot Sheffield United, da brasilianeren fikk fri i forbindelse med farens tragiske drukningsulykke.

Kellehers fravær har ført til at unge keepere som Jakub Ojrzynski, Liam Hughes og Harvey Davies har fått sitte på innbytterbenken de siste ukene. De to førstnevnte fikk plass på benken da Adrian voktet buret mot Sheffield United, mens sistnevnte satt på benken sammen med Adrian i returkampen mot Leipzig.

Kan komme til å debutere for Irland i slutten av mars

Det er Irland-manager Stephen Kenny som avslører at Kelleher nå skal begynne å trene igjen enten i helgen eller i neste uke, etter seks uker på sidelinjen.

– Caoimhin er skadet for øyeblikket. Han har slitt med en liten avrivning i en muskel i magen, avslører Kenny til irske Independent.

– Han skal begynne å trene igjen til helgen eller i neste uke. Vi får se hvordan det går. Jeg krysser fingrene for at det går bra, for han har stort potensial. Han har spilt fem kamper for Liverpool denne sesongen og vært førsteklasses i dem alle.

Irlands førstekeeper, Darren Randolph, må stå over VM-kvalifiseringskampene i slutten av denne måneden med en skade, så Kenny håper at Kelleher kommer til hektene tidsnok til å få sin Irland-debut mot Serbia i Beograd den 24. mars eller i hjemmekampen mot Luxembourg tre dager senere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]