Vi får neppe se samme forsvarsfirer en gang til denne sesongen

Kvartetten Jürgen Klopp stilte med i forsvaret mot Fulham viste hvor høyt tyskeren prioriterte returkampen mot RB Leipzig.

Da Liverpools lagoppstilling mot Fulham sist helg ble offentliggjort fikk jeg nærmest sjokk. Mannskapet som Jürgen Klopp stablet på beina var sterkt B-preget.

Hvorfor i all verden stiller han med dette laget i en viktig ligakamp, når de røde fortsatt har en sjanse til å komme inn blant topp fire i Premier League? Undret jeg.

James Milner og Naby Keita på midtbanen og Xherdan Shaqiri i angrepsrekka var B-valgene fremover på banen, men alle relativt rutinerte spillere, og i seg selv ikke uforståelige valg. Men likevel en betydlig nedgradering fra karene som satt på innbytterbenken, som Fabinho, Curtis Jones, Thiago og Sadio Mané.

Det var likevel forsvarsrekka som sjokkerte meg, og som ga meg følelsen av at Jürgen Klopp nærmest hadde kastet disse poengene ut av vinduet før kampen hadde startet. Venstreback Andy Robertson var den eneste rutinerte spilleren der bak.

Dette var snart 20 år gamle Neco Williams sin sjette ligakamp for sesongen, mens hans jevngamle navnebror Rhys spilte sin tredje. For den noen år eldre Nat Phillips var det ligakamp nummer ni. Dette blir rett og slett for mange urutinerte spillere brukt samtidig i en forsvarsrekke i et slikt selskap som en Premier League-kamp er.

Jovisst har vi langtidsskader på våre tre seniorstoppere, Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip, og på toppen av det hele var de to stopperne vi hentet inn i januar for å vikariere for dem, Ozan Kabak og Ben Davies, også ute med småskader. Men hadde det ikke i en slik situasjon vært naturlig å velge den rutinerte midtbanespilleren Fabinho, som med bravur har vikariert som stopper tidligere i sesongen, til å være mannen som ledet forsvarsrekka? Og hadde det ikke vært naturlig å la den den faste høyrebacken Trent Alexander-Arnold få spille i en så viktig kamp, isteden for det langt mindre erfarne alternativet Neco Williams? Tenkte jeg.

VIKTIG MANN: Klarer Fabinho å holde seg skadefri og i form resten av sesongen, vil Jürgen Klopp ha et meget godt kort på hånden.

VIKTIG MANN: Klarer Fabinho å holde seg skadefri og i form resten av sesongen, vil Jürgen Klopp ha et meget godt kort på hånden.

«All in» på Champions League

I Budapest på onsdag så vi alle hvorfor Klopp valgte som han gjorde mot Fulham. En meget opplagt Fabinho i sin vante midtbaneposisjon fungerte som et skjold for den unge stopperduoen Kabak og Phillips, og befridde Thiago fra hans defensive oppgaver, noe som gjorde at spanjolen spilte sin beste match på lang tid.

I forsvaret var Trent og Kabak tilbake, og sammen med Phillips, Robertson og keeper Alisson bidro de sterkt til å holde buret rent. Klopp gikk rett og slett «all in» på Champions League denne uken.

Det jeg sliter litt med å forstå er likevel prioriteringen til Klopp. Liverpool hadde tross alt en tomålsledelse å gå på foran returoppgjøret mot Leipzig. Hvorfor ta sjansen på en så B-preget startoppstilling mot Fulham, med så gode kort på hånden før start i returkampen i Budapest?

Vinner vi Champions League, skal jeg holde kjeft, og glise fra øre til øre. Det er klart. Men det er et stort MEN her:

Jeg kan ikke fri meg for tanken på at topp fire-toget forlot perrongen da vi tapte for Fulham. Viser det seg at den magefølelsen stemmer når vi skriver midten av mai, og Liverpool ikke tar sin sjuende Champions League-triumf i Istanbul før spillerne tar sommerferie, kan det bli en ekstremt kostbar affære for Liverpool FC at de ikke løste billett til det nevnte toget.

Sju poeng opp til Chelsea med ti kamper igjen å spille høres mye ut, og vi må også passere West Ham, Everton og Tottenham på tabellen for å ta oss inn blant topp fire. Hadde avstanden bare vært fire poeng, hadde det sett langt mer overkommelig ut.

Liverpool er ikke kjent for å gi seg før den feite damen synger. Men skal vi klare en topp fire-plassering i Premier League må vi begynne å vinne fotballkamper. Straks.

Første anledning er på Molineux mandag kveld. Skal vi vinne der må vi stille med et helt annet mannskap fra start enn mot Fulham, og vi må slippe å se forsvarsfireren Klopp stilte med mot Scott Parkers mannskap sammen på banen flere ganger denne sesongen.