Viktige avgjørelser må tas i sommer:Hele 17 spillere har kontrakter som går mot slutten

Koronapandemien har utvilsomt bidratt til at Liverpool FC har sittet på gjerdet når det gjelder å fornye spillerkontrakter.

27. apr 2021 kl 08.55Einar Kvande

Fire spillere har kontrakter med Liverpool som løper ut allerede etter denne sesongen. Disse spillerne vil forsvinne på gratisoverganger denne sommeren, om Liverpool ikke foretar seg noe som gjør at de ombestemmer seg.

Georginio Wijnaldum er den mest omtalte av disse, og også den som har spilt klart flest kamper. Yasser Larouci og reservekeeper Adrian slår nok følge med nederlenderen dersom Gini forsvinner ut Shankly Gates. Den siste i denne kvartetten er Ozan Kabak. Hans situasjon er spesiell, i og med at han er på lån fra Schalke, og vil ønske å fortsette i klubben. Liverpool må i så fall punge ut med 18 millioner pund, og Anfield-klubben må snart bestemme seg for om de vil beholde tyrkeren eller ei.

13 spillere har kontrakter som løper ut enten i 2022 eller 2023. Blant disse finner vi en rekke av Jürgen Klopps nøkkelspillere.

2022

Spillerne som snart går inn i sitt siste kontraktsår er James Milner, Loris Karius, Caoimhin Kelleher og Ben Woodburn.

Milner vil være 36 år når kontrakten hans løper ut, og klubben kan fort konkludere med at alderen er i ferd med å løpe fra veteranen.

Den tyske keeperen Karius er en spiller som Liverpool har forsøkt å kvitte seg med helt siden Champions League-finalen i 2018, og han har siden den gang vært på tre låneophold med to forskjellige klubber. Nå er det på tide å finne et permanent hjem for tyskeren.

Den lovende irske sisteskansen Kelleher ønsker nok Liverpool å beholde i troppen. 22-åringen ble denne sesongen forfremmet til andrekeeper på Adrians bekostning, men han har vært skadet i nesten hele andre halvdel av sesongen.

Liverpools yngste målscorer gjennom tidene, Ben Woodburn, har også vært mye plaget av skader, og det er vel på tide å finne seg en ny klubb også for 1999-modellen.

2023

Seks av Liverpools aller mest sentrale spillere har kontrakter som løper ut i 2023, i tillegg til tre spillere som Jürgen Klopp mest har benyttet som innbyttere. Kaptein Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Fabinho er nok alle spillere som Jürgen Klopp og Liverpool vil strekke seg langt for å beholde, selv om mange av dem vil være over 30 år når avtalene løper ut.

Kaptein Henderson vil være 33 år da, og det vil også forsvarsbauta Van Dijk. Firmino vil være 31 år, mens toppscorer Salah også såvidt vil være fylt 31 år. Den siste av supertrioen på topp, Sadio Mané, vil også ha passert 31 år. Fabinho vil dermed være den eneste av de seks som ikke har passert 30 år når kontrakten løper ut, men heller ikke brasilianeren vil ha mange månedene igjen før han gjør det.

De tre andre som har kontrakter som løper ut i 2023 er Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita. Førstnevnte kan fort bli solgt allerede i sommer, mens Oxlade-Chamberlains Liverpool-karriere er blitt ødelagt av skader, så 27-åringen vil nok også være en spiller som Liverpool kan komme til å lytte til bud på. Keita har på ingen måte innfridd de høye forventningene som ble spilt til ham, og derfor kan også afrikaneren være en spiller som Liverpool vurderer å kvitte seg med.