Sesongen ser ut til å være over for Henderson

Jordan Henderson er fortsatt ikke tilbake i full trening.

19. apr 2021 kl 15.14Arild Skjæveland

Det som søndag morgen virket som en ekstremt viktig kamp, der Liverpool skulle vinne og klatre inn på topp fire, har druknet helt i de nyheten som rystet fotballverden om at de røde skal spile i en europeisk superliga.

Men det er fortsatt en kamp som skal spilles, og Jürgen Klopp har delt noen nyheter før avspark på Elland Road.

Det er mer og mer som tyder på at sesongen er over for kaptein Jordan Henderson. Etter de første prognosene da han skadet seg i februar, virket det som han ville være ute seks til åtte uker, og dermed være tilbake i spill tidlig i april. Det har ikke skjedd, og det virker heller ikke som vi får se ham i de siste fem ukene av sesongen.

– Jeg vet ikke. Han trener fortsatt ikke. Jeg tror det er det vi kan si, og så får vi se med resten, sa manageren ifølge Liverpoolfc.com.

Kapteinen måtte operere lysken etter en skade han fikk mot Everton.

– Jeg vet egentlig ikke, og det gir ikke så mye mening å kommentere det situasjonen fortløpende. Jeg vet ikke. Han ser bra ut, og det er de gode nyhetene. Men han er ikke i trening ennå.

Signalene også fra det engelske landslaget, har vært at Henderson kjemper en kamp for å bli spilleklar til sommerens EM. England har sin første kamp mot Kroatia 13. juni.

Virgil van Dijk la i helgen ut nye videosnutter fra trening, og av at han sparket ballen med en viss kraft. Det er så langt ingenting som tyder på at han vil være tilbake i full trening sammen med lagkameratene med det første, og være aktuell for førstelagsfotball de neste ukene. Kneskader som hans korsbåndsskade er skader en må være ekstra forsiktig med.

Om andre spillere kan få sjansen

Klopp fikk spørsmål om det kan være aktuelt å gi andre spillere sjansen mot slutten av sesongen, når de røde «kun» har ligaen igjen. Nå har også de røde mer tid på treningsfeltet enn da det var hektisk med europacupspill i tillegg.

– Vi har hatt så mange problemer dette året, at det ikke vil være mitt problem fra nå og ut sesongen. Det er veldig enkelt: jo mer du trener, dess viktigere er hver økt. Jo viktigere økten er, dess større sjanse har spilleren til å vise at han må spille.

– Dersom du ikke trener, har du bare kampene og små økter som five-a-side og sånt. Men det handler om å stille opp, trene bra, gi alt du har, og la gjøre avgjørelsen min så enkel eller vanskelig som mulig. Om jeg må inn eller ut av laget. Det er spillerens jobb.

– Jeg vil være veldig dum om jeg ikke brukte denne muligheten. Om jeg ser en spiller som er utmerket på trening, men ignorer det og bruker de samme guttene igjen. Det er ikke slik det fungerer. Det er en stor sjanse for alle. Jo mer du trener, dess større har du mulighet til å vise deg frem. Jeg håper at alle gjør det, sier han.

Leeds United - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.