Han er blitt kapteinenes kaptein

Jordan Henderson er blitt Premier League-spillernes fanebærer.

22. apr 2021 kl 17.39Einar Kvande

Allerede som akademispiller i Sunderland ble Jordan Hendersons lederegenskaper lagt merke til. Nå er det Liverpool-kapteinen de andre Premier League-spillerne ser til når det er behov for lederskap i kontroversielle spørsmål.

Da fotballen ble stoppet på grunn av koronapandemien kontaktet Henderson de andre Premier League-kapteinene og organiserte en pengeinnsamling for NHS, det britiske helsevesenet. Og det var Hendo om tok initiativet da spillerne ga et klart signal om at de ikke ønsket å være en del av noen europeisk superliga. 

Hendersons Twitter-melding ble på mange måter vendepunktet i en farsé som varte i to døgn. 

– Vi liker ikke planen, og vi ønsker ikke at den skal bli noe av, var den klare meldingen fra Henderson.

Dette var kapteinen i en av utbryterklubbene som sa klart fra at dette ville ikke spillerne være med på.

– Dette er vårt felles standpunkt, slo han fast på vegne av hele Liverpool-troppen.

Ydmyk og omsorgsfull

– Innsamlingen til NHS sier alt om hvilken type person han er. Han har snill, og organisert. Han er en som er villig til å ta bryderiet med å samle Premier League-kapteinene, sier Hendersons beste venn fra tiden i Sunderland, David Meyler til Telegraph.

Liverpool-kapteinen er kanskje Premier Leagues mest innflytelsesrike spiller for øyeblikket. Han er blitt kapteinenes kaptein. 

På landslaget er han en del av ledergruppen i Gareth Southgates tropp, og han vil få alle muligheter til å bli friskmeldt av lyskeskaden han er blitt operert for, i håp om at han skal rekke sommerens EM. 

– Han har alltid vært veldig ydmyk og omsorgsfull. Han sørget for at hans lagkamerater alltid ble tatt godt vare på, sier Kevin Ball, som var Hendersons trener på akademiet i Sunderland.