Det er ikke sikkert vi får se kapteinen igjen denne sesongen

Jordan Henderson er tilbake på AXA Training Centre, men sesongen kan være over.

18. apr 2021 kl 10.55Arild Skjæveland

Da Liverpool tapte Merseyside-derbyet mot Everton i februar måtte Jordan Henderson byttes ut med skade allerede etter en halvtime. Kapteinen hadde pådratt seg en lyskeskade, og undersøkelsene viste at han måtte opereres.

Da operasjonen var gjort, ble det meldt at han kom til å være ute i 6-8 uker, og kunne være aktuell igjen etter landslagspausen i mars. Da kunne en tenke seg at han kanskje var spilleklar igjen borte mot Arsenal, eller i det minste til kvartfinalene i Champions League. Men slik gikk det ikke.

Henderson er fortsatt ikke tilbake i full trening, og det høres ut som det er lenger unna enn vi hadde håpet. Det har også vært signalene som har kommet fra det engelske landslaget, der det har blitt stilt spørsmål om han vil bli spilleklar til sommerens EM.

Han har hatt flere skader denne sesongen. Han mistet sesonginnspurten i fjor sommer på grunn av en kneskade, og mistet derfor også store deler av pre-season. Etter det var det en stram lårmuskel som var problemet, før lysken nå har ødelagt i den mest avgjørende perioden av sesongen. Han har vært involvert i 28 av 46 kamper i alle turneringer denne sesongen.

Tilbake i Kirkby

James Pearce i The Athletic skriver at Jordan Henderson er tilbake på AXA Training Centre i Kirkby for å fortsette rehabiliteringen etter lyskeoperasjonen. 

Det er fortsatt uklart om han vil være tilbake på banen før sesongen er over 23. mai. Foreløpig er han ikke i trening, og det gjenstår kun fem uker av sesongen.

I Hendersons skadefravær er det Fabinho, James Milner, Gini Wijnaldum, Naby Keita, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri og Curtis Jones som kjemper om plassene på midtbanen i de sju siste ligakampene denne sesongen.

Jones har mistet de siste kampene etter at han fikk en smell, men skal nærme seg comeback, skriver Pearce.

Liverpool - Leeds United spilles mandag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]