Vil frata utenlandske spillere arbeidstillatelse dersom det kommer et nytt «superligaforsøk»

Premier League får støtte fra myndighetene.

11. jun 2021 kl 13.19Arild Skjæveland

Tidligere denne uken ble det klart at de seks Premier League-klubbene som ville delta i «The Super League», ville straffes med samlede bøter på 22 millioner pund. Summen ble 3,67 millioner pund per klubb, og for Liverpool FC er det eierne i Fenway Sports Group som skal ta regningen.

Det er ingen stor bot for storklubbene, men dersom de skulle prøve seg på noe lignende igjen, vil man vente seg større reaksjoner.

Om noen av klubbene vil prøve å bli med i en «utbryterliga» en gang i fremtiden, venter bøter på 25 millioner pund per klubb, i tillegg til poengtrekk på hele 30 poeng. Hadde det skjedd denne sesongen, ville Liverpool holdt plassen, og kommet over Burnley på bedre målforskjell.

Inndrar arbeidstillatelse

Poengtrekk og bøter er ikke det eneste grepet Premier League har tatt for at dette ikke skal skje igjen. The Times rapporterer eksklusivt at de også har kommet til enighet med myndighetene om en regelendring. 

Den regelendringen gjør at Premier League kan trekke tilbake sin Governing Body Endorsement (GBE), som er nødvendig for at spillerne får arbeidstillatelse i Storbritannia. Det vil gjøre det umulig for mulige utbryterklubber dersom kamper i en superliga skal spilles i England.

Premier League har informert klubbene om regelendringen.