Stor endring for VAR og offside neste sesong

Premier League-klubbene har blitt enig om en løsning.

10. jun 2021 kl 19.38Arild Skjæveland

De siste to sesongene har det vært mange kontroversielle situasjoner med offside, og spesielt Liverpool-supportere har hatt god grunn til å være frustrert med hvordan det har blitt praktisert fra VAR-rommet.

Nå kommer en stor endring fra Premier League, etter at klubbene har kommet til enighet. Det rapporterer Martyn Ziegler i The Times

Premier League kommer til å innføre «tykkere streker» når det skal undersøkes for offside, for å unngå så mange marginale avgjørelser. Med å gjøre strekene tykkere vil det bli en større feilmargin, og angripende lag vil få fordelen.

Samme system som UEFA

Klubbene og dommerne håper at endringen vil få stor betydning, for avgjørelser der tåen eller armhulen til en angriper dømmes offside, vil ikke lenger bli et like stort problem.

Dette er det samme systemet som UEFA allerede bruker i europacupene, og som praktiseres i nederlandsk fotball. TV-seerne vil ikke lenger se prosessen av at strekene tegnes på skjermen – vi vil fra nå av kun få det endelige resultatet.

Avgjørelsen om å gå for det samme systemet for offside og VAR som UEFA, ble tatt på det årlige Premier League-møtet der alle de 20 klubbene var tilstede. Klubbene hadde vært med i en undersøkelse om hva de mente om VAR, og ble spurt om hvilke endringer de ønsket seg for systemet. På møtet ble klubbene også informert om utviklingen rundt offside-teknologi, men ble fortalt at det var minst to år unna. Derfor ble avgjørelsen tatt om å bruke «tykkere streker».